17. října 2015 • 22:39

Zázrak nekončí. Slovinci porazili i Itálii, o zlato si zahrají s Francií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační tažení slovinských volejbalistů evropským šampionátem nezastavila v semifinále ani Itálie. Velké překvapení turnaje vyřadilo po Nizozemsku a polských mistrech světa také obhájce stříbra, nad nimiž Slovinci zvítězili 3:1 a zajistili si první medaili v historii. Jejich soupeřem v nedělním finále bude Francie, které po velkém obratu porazila domácí Bulharsko 3:2.



Slovinští svěřenci italského trenéra Andrey Gianiho, dosud na ME nejlépe devátí, se očividně nehodlali spokojit jen s postupem mezi elitní čtyřku. První set od začátku jednoznačně ovládli a vyhráli ho s drtivým náskokem dvanácti bodů, v druhé sadě však počáteční vedení neudrželi.

Bojovný slovinský tým to ale nikterak nevyvedlo z míry. Brzy se mu vrátila údernost v útoku a Italové včetně hvězd Juantoreny a Zajceva marně hledali protizbraň, která by je potřetí za sebou dovedla do finále ME. Třetí i čtvrtý set skončil 25:20, poslední míč poslal italský smečař Juantorena do autu.

Francie do zápasu nevstoupila vůbec dobře a první dvě sady prohrála 18:25 a 22:25. Pak však letošní vítězové prestižní Světové ligy díky zvládnutým koncovkám dokázali srovnat, jenže úvod tie-breaku poté vyšel opět lépe domácím. Bulhaři ale nadějné vedení 4:1 neudrželi a Francie může v neděli ke čtyřem stříbrným medailím a dvěma bronzům přidat premiérový titul.

Semifinále mistrovství Evropy volejbalistů v Sofii:

Slovinsko - Itálie 3:1 (13, -23, 20, 20)

Bulharsko - Francie 2:3 (18, 22, -24, -21, -12)

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud