22. října 2015 • 11:02

Sluková a Hermannová postoupily na písku v Antalyi bez ztráty setu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou vyhrály v základní skupině turnaje Světového okruhu v Antalyi i třetí zápas a postoupily přímo do druhého kola play off. Naopak druhý český pár Vendula Haragová, Martina Bonnerová v Turecku potřetí prohrál a při debutu v seriálu obsadil dělené 25. místo.



Turnajové třináctky Sluková s Hermannovou prošly skupinou bez ztráty setu. Ve čtvrtek mimo jiné zdolaly právě Haragovou a Bonnerovou, bývalou parťačku Hermannové, a dnes v souboji o první místo porazily hladce 21:12, 21:13 čtvrtý nasazený pár Forrerová, Vergéová-Dépréová ze Švýcarska.

"Skóre vypadá, že to bylo jednoduché, ale nebylo. Hrály jsme však velmi dobře a nepustily jsme Švýcarky k jejich hře, kterou umí, ale dnes ji vůbec nedokázaly předvést," řekla spolupracovníkovi ČTK Hermannová.

Play off Slukovou s Hermmannovou, jež se daly dohromady koncem července, čeká v pátek. Elitní česká dvojice startuje na pátém turnaji Světového okruhu, nejlépe zatím byla pátá v Soči. "Nejely jsme sem s tím, že budeme suverénní, protože jsem byla zraněná a nevěděly jsme, jak to půjde," řekla Sluková, jež si na konci září poranila kotník. "Mám radost z toho, jak hrajeme, je to pro mě milé překvapení," dodala.

Do hlavní soutěže dnes po postupu z kvalifikace vstoupil mužský pár David Kufa, David Lenc. V úvodním zápase mistři republiky potrápili úřadující evropské šampiony Samoilovse se Šmedinšem a lotyšským favoritům podlehli až po 46 minutách a setech 15:21, 23:21 a 8:15.

V druhém utkání odpoledne Kufa s Lencem prohráli hladce 14:21 a 10:21 s polskou dvojicí Kosiak, Rudol. V pátek se o postupové třetí místo utkají s dánským párem Kildegaard, Abell.

Výsledky:

Ženy:

Skupina D: Sluková, Hermannová (13-ČR) - Forrerová, Vergéová-Dépréová (4-Švýc.) 2:0 (12, 13), Dicellová Vanzwietenová (20-USA) - Haragová, Bonnerová (29-ČR) 2:0 (14, 13). Sluková, Hermannová postoupily z prvního místa, Haragová, Bonnerová vypadly a obsadily 25. pozici.

Muži:

Skupina A: Samoilovs, Šmedinš (1-Lot.) - D. Kufa, Lenc (32-ČR) 2:1 (15, -21, 8), Kosiak, Rudol (16-Pol.) - D. Kufa, Lenc 2:0 (14, 10).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud