29. listopadu 2015 • 15:00

Volejbalisté ČZU sice dál čekají na výhru, ale nejsou poslední

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání volejbalistů ČZU na premiérovou výhru v extraligové sezoně pokračuje. Bod, který získali za domácí prohru 2:3 s Ostravou, alespoň Pražany odpoutal z poslední příčky tabulky. Tam se propadlo Ústí nad Labem. „Už třetí zápas v řadě cítíme, že výkonnostně rosteme, ale pořád nám chybí malý krůček. Na chvíli vypneme a ztratíme náskok. Tentokrát to bylo v koncovce a na začátku tiebreaku,“ posteskl si kapitán ČZU Michal Záveský.



V zápase s ostravským týmem byli Pražané zatím vítězství nejblíže. Úvodní sada byla do poloviny vyrovnaná, pak ale domácí odskočili a nakonec vyhráli 25:16. Podruhé v sezoně si tak vychutnávali pocit týmu, který v utkání vede. I po většinu druhé sady byli volejbalisté ČZU lepším týmem. Za stavu 19:17 však přišel zlom, hosté udělali pětibodovou šňůru a dokázali srovnat na 1:1 na sety.

Dramatickou koncovku měl i třetí set, za stavu 22:22 ale opět zvládli dohrávku Ostravští. V následném setu pak byli pro změnu šťastnější hráči ČZU a šlo se do tiebreaku. Tam se ovšem rozjela Ostrava a ovládla zkrácenou hru. Tím pro sebe získala i celý zápas v poměru 3:2 na sety.

Tým ČZU tam protáhl sérii bez výhry. „Chybí nám k úspěchu vážně málo. Výhry jsou vždy na dosah ruky, ale nakonec nám to pokaždé uteče,“ krčí rameny kapitán ČZU Michal Záveský.

Bod s Ostravou považuje za dobrý počin, ale… „Takové zápasy bychom měli prostě vyhrávat. Nám to jedno pověstné vítězství chybí, abychom se konečně chytli a zlomilo se to. Musíme si věřit. Prohrát osm zápasů, to je dlouhá šňůra, ale po malých krůčcích se zlepšujeme,“ věří, že trápení jeho tým nakonec utne a zvedne se.

Příští utkání hraje ČZU v sobotu 5. prosince od 18 hodin v Liberci, na domácí palubovce se pak Pražané představí o týden později v utkání proti Příbrami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud