28. června 2016 • 16:00

Praha hostí beachvolejbalové Mistrovství střední Evropy, Kolocová chce uspět

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství střední Evropy v beachvolejbalu se poprvé uskuteční v Praze. Od čtvrtka do soboty se utkají v areálu Beachclubu Strahov nejlepší hráči ze sedmi zemí střední Evropy a Izraele. K favoritkám patří Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová, které na Kontinentálním poháru ve Stavangeru získaly třetí místo. Na Strahově se představí také Robert Kufa s Michalem Bízou, kteří před čtrnácti dny ovládli Český pohár mužů. Mezi muži chce dojít vysoko Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Finále MEVZA Praha 2016 je na programu v sobotu večer.



„Půjde o největší turnaj beachvolejbalu, který se v letošním roce uskuteční v České republice. K vidění bude domácí špička proti velmi kvalitním soupeřům,“ prohlásil Vít Mařík, tajemník Beachclubu Strahov a ředitel turnaje.

Skvělou možnost zahrát si před domácím publikem vidí Kristýna Kolocová. „Bude se jednat o kvalitní turnaj, určitě si zahrajeme dobré zápasy. Půjde o světové body, které jsou pro nás důležité,“ prohlásila Kolocová, která nabírá zkušenosti s novou spoluhráčkou Michalou Kvapilovou. Souhra ještě není ideální, zapracovat je potřeba prý ještě na všech herních činnostech.

„U Míši je vidět, že některé balony zahraje spíše šestkově. Je znát, že nemá s beachvolejbalem takovou zkušenost. Na druhou stranu nikdo nečekal, že to bude jinak. Hrála několik let šestkový volejbal, byla i v reprezentaci. Zatím jsem ale moc spokojená,“ tvrdila Kolocová, která v minulosti sbírala úspěchy v páru s Markétou Slukovou. Duo se ale před rokem rozpadlo.

Uspět v náročné konkurenci chce asi nejtalentovanější mužský pár současnosti Ondřej Perušič a David Schweiner. „Je to jeden z vrcholů sezony. MEVZA je ohodnocena světovými body, potřebujeme je sbírat. Musíme objet hodně turnajů, abychom se v příštím roce zúčastnili prestižnějších akcí. Určitě sem dorazí kvalitní týmy z Rakouska, Chorvatska a také z Izraele,“ prohlásil Perušič, který před třemi lety odešel od florbalu, kde hrál za extraligový tým Sparty Praha.

„V budoucnu se chci beachvolejbalem živit. Nyní ale chceme s kolegou postoupit na velký turnaj, což se českému mužskému týmu nepovedlo více než rok. MEVZA nás může hodně nakopnout.“

Celková dotace Mistrovství střední Evropy činí 12 tisíc eur. Prvním nasazeným párem jsou Rakušané Christoph Dressler a Thomas Kunert. Ženské finále je na programu v sobotu od 18:30, mužské poté o hodinu později.

K vidění budou nejenom zápasy profesionálních hráčů. Beachclub Strahov připravil pro celou Prahu čtyřdenní program doprovázený aktivitami a atrakcemi pro děti. Diváci budou moci v rámci každého utkání finálového dne soutěžit o ceny.

Česká beachvolejbalistka Kristýna Kolocová věří, že bude úspěšná na Mistrovství střední Evropy, jež se bude hrát v Praze.
Česká beachvolejbalistka Kristýna Kolocová věří, že bude úspěšná na Mistrovství střední Evropy, jež se bude hrát v Praze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud