16. srpna 2016 • 18:00

Beachvolejbalová senzace: české juniorky kralují Evropě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neobyčejný úspěch slaví český plážový volejbal. Na evropském šampionátu v Brně se stal šampionem juniorský tandem Sára Štochlová a Martina Maixnerová, který si ve finále poradil s ruskými soupeřkami.



Pro český pár, působící společně na beachvolejbalové scéně zhruba rok, se jedná po velmi solidním děleném pátém místě na mistrovství světa o další velký úspěch jejich kariér. Víc než tisíc fanoušků Sáru Štochlovou a Martinou Maixnerovou mohutně podporovalo nejen ve finálové bitvě s Ruskami Kožadejovou, Feďunovovou, jež skončila vítězstvím nasazených jedniček 2:1 (-16, 17, 8).

„Finálový zápas jsme udělaly až zbytečně moc napínavý a možná trochu více vyrovnaný, než to muselo být, ale jsme každopádně rády, že jsme to zvládly. Jsme hrozně šťastné, že jsme to dokázaly,“ řekla Sára Štochlová.

Další významný úspěch zaznamenaly na Sokolském koupališti v Brně i Julie Honzovičová a Karin Žolnerčíková, které ve svých čtrnácti letech obsadily na šampionátu do 18 let výborné dělené 9. místo. Stejné umístění vybojoval i nejlepší český mužský pár Matyáš Džavoronok a Jiří Sedlák.

Na evropském šampionátu plážových volejbalistek v Brně se staly šampionkami Sára Štochlová a Martina Maixnerová
Na evropském šampionátu plážových volejbalistek v Brně se staly šampionkami Sára Štochlová a Martina Maixnerová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud