25. října 2016 • 10:05

Volejbalu zpronevěřil zaměstnanec až 20 milionů. Sofistikovaná akce, řekl Haník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český volejbalový svaz přišel kvůli zpronevěře svého zaměstnance možná až o 20 milionů korun. Případem se zabývá policie, svaz na nejmenovanou osobu podal trestní oznámení. Stíhaný muž je podle informací serveru Aktuálně.cz zřejmě závislý na hazardu. Podle předsedy svazu Zdeňka Haníka není financování volejbalu ohroženo.



Představitelé svazu loni nařídili mimořádnou kontrolu poté, co zjistili problém s nedostatkem peněz na účtech svazu i servisní firmy Volejbal 2011 s.r.o. Prověrka odhalila podezřelé platby, za kterými zřejmě stojí člověk z ekonomické sekce svazu.

"Ta osoba se přiznala. Čili případ je víceméně jasný - je to kriminální čin, který spáchala konkrétní osoba," řekl předseda českého volejbalového svazu Haník České televizi.

Kolik peněz muž podezřelý ze zpronevěry, jehož stíhá policie od srpna, celkem odčerpal, nechtěl upřesnit. Údajně se jedná o částku v rozmezí 16 až 20 milionů korun, což je čtvrtina svazového rozpočtu.

Haník podotkl, že na svazu selhaly kontrolní mechanismy, protože audit nic neodhalil. "Museli jsme sjednat nápravu, protože do určité míry selhaly kontrolní mechanismy. Od pachatele to byla sofistikovaná akce," řekl Radiožurnálu.

Financování volejbalu podle něj není ohroženo. "Situaci máme pod kontrolou," uvedl Haník. Svaz si prý včas zajistil rezervy, díky nimž výpadek peněz zvládne. "Byli jsme připraveni. Signály, že se něco děje, jsme měli delší dobu," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud