15. listopadu 2016 • 19:56

Volejbalistkám Prostějova se vzdálila Liga mistryň, s Górniczou padly 1:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistkám Prostějova se vzdálila účast ve skupině Ligy mistryň. Ve 3. kole kvalifikace doma prohrály 1:3 s favorizovaným polským týmem Dabrowa Górnicza, který za vítězstvím táhla česká univerzálka Helena Horká, jež před pěti lety oblékala prostějovský dres. Odveta v Polsku se bude hrát v sobotu.



Prostějov startoval v elitní evropské soutěži předchozích osm ročníků, ale letos po změně systému musel absolvovat kvalifikaci. První překážku maďarskou Békéscsabu bez problémů zdolal a i dnes proti polskému soupeři skvěle začal, Dabrowa Górnicza se ale z debaklu v prvním setu oklepala a vykročila za postupem.

Hanačky získaly úvodní set po bezchybném výkonu rozdílem třídy 25:13, pak ale polské soupeřky výrazně přidaly. "Ze začátku jsme měly dost problémů. Asi jsme měly špatnou taktiku, ale pak jsme ji změnily a už to šlo tak, jak jsme chtěly. Hlavně směr podání, začaly jsme ho dávat do zóny jedna a Prostějov měl problém nahrávat středovým hráčkám za hlavu," popsala opora vítězného celku Horká v rozhovoru pro Českou televizi.

Pětatřicetiletá bývalá reprezentantka odehrála za Prostějov sezonu 2011/12, kterou proložila dlouholeté angažmá v polských klubech. "Ze začátku jsem dnes byla nervózní, což v mém věku nebývá. Ale pak už to bylo v pohodě," dodala rodačka z Brna Horká.

Prostějov potřebuje v sobotní odvetě vyhrát 3:0 nebo 3:1, aby si vynutil zkrácený zlatý set. Zápas v Polsku začne v 17:00. Vítěz dvojzápasu postoupí do základní skupiny k Fenerbahce Istanbul, Azerrailu Baku a francouzskému celku St. Raphaël.

Ve středu vykročí za postupem volejbalisté mužského mistra Dukly Liberec. Ve Finsku je čeká tým Tiikerit Kokkola, odvetu v Liberci budou hostit v neděli od 18:00.

Kvalifikace volejbalové Ligy mistryň, první zápas 3. kola:
Agel Prostějov - Dabrowa Górnicza 1:3 (13, -19, -19, -17)
Rozhodčí: Simonovská (Č. Hora), Makšanov (Rus.). Čas: 96 min. Diváci: 800.
Sestava a body Prostějova: Hindriksenová 3, Matienzová 7, Frigová 9, Basaová 12, Emontsová 20, Herelová 14, libero Kovářová - Gambová, Tinklová, Rodriguezová, Trnková. Trenér: Goga.
Nejvíce bodů Dabrowy Górnicze: Horká 19, Hoodová 15, Paszeková 10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud