8. prosince 2016 • 09:57

Pommer zůstává u ženské volejbalové reprezentace, podepíše na 2 roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním trenérem českých volejbalistek zůstane Zdeněk Pommer. Kouč ostravského extraligového klubu už reprezentaci dočasně vedl od konce září po odstoupení německého trenéra Alexandera Waibla, nyní s vedením svazu uzavře smlouvu na dva roky s opcí.



Pod Pommerovým vedením zvládly české volejbalistky barážové dvojutkání se Slovenskem a postoupily na mistrovství Evropy 2017.

O jmenování dvaačtyřicetiletého Pommera na místo reprezentačního trenéra rozhodla na středečním zasedání správní rada Českého volejbalového svazu. Smlouvu by měl podepsat v nejbližších dnech.

"Jsem rád, že jsme se s vedením volejbalového svazu po postupu na evropský šampionát domluvili na další spolupráci," uvedl Pommer v tiskové zprávě.

Nyní se chystá sestavit nový realizační tým a čekají jej jednání s hráčkami. "Mým hlavním úkolem bude vytvořit tým s pozitivním duchem, ve kterém bude mít každý chuť pracovat sám na sobě a současně pro i pro všechny. Pro takové hráčky, samozřejmě i s patřičnou hráčskou formou, budou dveře do reprezentace otevřené," dodal.

Pommerovou výhodou je, že už u reprezentace působil v roli asistenta a dokonale zná prostředí i hráčky. "Po rezignaci trenéra Waibla dokázal tým probudit a vytáhnout z krize. Proto byl naší volbou číslo jedna právě on. Věříme, že vytvoří kolem sebe na hřišti i na lavičce fungující týmy, které si sednou nejen profesně a herně, ale i lidsky," řekl vedoucí seniorských reprezentací Jakub Novotný.

České volejbalistky se na zářijovém mistrovství Evropy střetnou v základní skupině D v ázerbájdžánské Gandže se Srbskem, Nizozemskem a Belgií. Vedle evropského šampionátu je v příštím roce čekají také turnaje světové Grand Prix a kvalifikace mistrovství světa v Polsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud