Ivo Pospíšil
6. března 2016 • 18:55

Kde je fair play? Soukalovou štvaly soupeřky, půjde si to vyříkat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Mrzelo ji, že si střelecký výpadek vybrala zrovna na mistrovství světa, ale do stíhací jízdy dala Gabriela Soukalová opět všechno. Ve stíhacím závodě na 10 km jí to v Oslu stačilo na 11. místo. Rozladěná byla ale i kvůli chování některých svých soupeřek, podobně jako její kolega Michal Šlesingr, kterého obral o lepší umístění Ukrajinec Sergej Semenov.



„Mrzí, že jsem si to vybrala tady, taky to ještě mohlo počkat pár dní do Chanty. Co se dá dělat, udělala jsem si z toho běžecký závod, bojovala až do cíle a vyhrála souboj sama se sebou,“ hledala pozitiva Gabriela Soukalová .

Pět chyb na střelnici ale bylo prostě moc. A prý to nebylo nepředvídatelným větrem, který se v jednu chvíli pod můstky v Holmenkollenu zvedl. „Prostě holt někdy člověk nemá svůj den a neví, jak se tam srovnat. I když jsem se každou ránu snažila vyprecizovat, někdy ta píle či trpělivost na spoušti je ke škodě. To byl asi můj případ,“ přemítala vedoucí žena Světového poháru, která ovšem na MS na medaili stále čeká.

Co Ukrajinec Semenov provedl Šlesingrovi? Podívejte se zde »

V neděli už po druhé střelbě věděla, že ve stíhačce ji také nezíská. „Snažila jsem se bojovat, protože mi nic jiného nezbývalo. Tonoucí se stébla chytá, a já se snažila chytit každé stéblo na trati,“ popisovala Soukalová svůj aspoň hodně rychlý běh. Ve stahování ztráty jí ale překážely další soupeřky.

„Některé závodnice… už jsem nevěděla, jestli mám používat hůlky v osobním souboji, protože jsem ztratila i sto metrů, jelikož některé závodnice jely vedle sebe a nebyly mě schopné mě pustit,“ mrzelo českou hvězdu.

Gabriela Soukalová se o možný úspěch ve stíhačce připravila pěti chybami na střelnici
Gabriela Soukalová se o možný úspěch ve stíhačce připravila pěti chybami na střelnici

„Myslím, že se nevyhneme tomu, že si za nimi osobně dojdu a řeknu jim to, protože takhle by to nešlo. Všechny se snažíme vycházet vstříc, uhýbáme jim na každý jejich povel, a když to neplatí z jejich strany, tak je to špatný,“ konstatovala rozladěně Soukalová, které nejvíce ležela v žaludku Francouzka Anais Bescondovou.

„Ta to tam trochu nevychytala. Blokovala mě hrozně moc a i ty Norky měly ostré lokty a nepředvídají v zatáčkách. Jedou vedle vás a pak vám najednou skočí do vašeho směru, což je v plné rychlosti nebezpečný manévr,“ popisovala nepříjemné zkušenosti. Tak rozlícená jako Michal Šlesingr nicméně Soukalová nebyla.

„Rozhozená nejsem, spíše mě to mrzí, protože se snažíme všechny dobře vycházet a toto mě zamrzí, když jsou to takhle důležité závody. Mohly by alespoň zachovat nějaké fair play,“ uzavřela nepříjemné téma.

Vše o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud