Ivo Pospíšil
9. března 2016 • 10:30

Vyhlídka, wellness i soupeři. Podívejte se do hotelu biatlonistů

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Žádný motel u silnice a benzínky jako vloni, kde si museli sami vařit. Pro letošek vybrali moderní hotel, jídlo od profesionálních kuchařů a nádhernou vyhlídka na Oslo a moře. „Jsem radši, že jsme tady. Líbí se mi to okolí, příroda i krásný výhled,“ říkala Gabriela Soukalová o hotelu Soria Moria, kde jsou letos při mistrovství světa ubytovaní čeští biatlonisté.



A vlastně nejen oni. Procházíte jejich chodbami a narážíte rovněž na členy německého, tureckého či japonského národního týmu. „Přijde mi ale fajn, že bydlíme s více výpravami. Člověk potká hned víc lidí, je to takový nový impulz,“ tvrdí lídryně světového poháru Soukalová .

Vyhlídka, wellness i soupeři. Podívejte se do hotelu biatlonistů
Video se připravuje ...

Hotel je navíc situovaný zhruba tři kilometry od závodiště a biatlonisté se tedy k němu dostanou už za pět minut a vedle posilovny či bazénu je zde k dispozici i wellness se saunou (aby ne, před sto lety totiž stálo na tomto místě sanatorium).

Na jídlo pak chodí společně se všemi ostatními návštěvníky hotelu. „Já tu už bydlel i před iks lety a i když i Kontiolahti bylo fajn, tady se mi to také líbí. Kuchyně je navíc dobrá, je tu i něco sladkého, takže jsem v klidu,“ říká Michal Šlesingr o stravování formou švédského stolu, kde si mohou vybrat od zeleniny, přes masa po dezerty.

Virtuoska Soukalová: Podívejte, jak vystřihla Smetanovu Vltavu
Video se připravuje ...

„Mají tu dobrý výběr, vaří dobře,“ pochvaloval si Jaroslav Soukup , který bydlí na pokoji s Adamem Václavíkem a v jejich třetím patře (v prvním jsou třeba Němci) je umístěná i místnost pro masáže a fyzioterapii.

Na místní saunu si však všichni dávají pozor. „Chodím do ní ráda, ale mezi závody se toho bojím, protože člověk potřebuje tak dva dny se pak přehodit do normálu. Mám zkušenost, že dva dny jsem z toho unavená nebo příliš uvolněná a to do závodu není dobré,“ dodala Gabriela Soukalová.

Závod žen na 15 kilometrů sledujte od 13 hodin online ZDE »

Vše o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud