11. března 2016 • 18:47

Šest ran Charvátové vedle? Trenéři začali na střelnici balit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Směsice všech emocí byla k vidění na střelnici na Holmenkollenu. Štafeta žen na biatlonovém mistrovství světa v Oslu, to byla z českého pohledu sinusoida, dotýkající se chvíli nebes a o chvíli později samého dna. Nadějně rozjetý závod totiž skončil během jedné minuty na třetím úseku. Lucie Charvátova minula vestoje šest ran z osmi a pohřbila naděje týmu. Trenéři v tu chvíli začali balit. "Absolutně to nezvládla, tady není co omlouvat," měl trenér Ondřej Rybář jasno po kolapsu Charvátové.



Do štafety nemohla nastoupit kvůli nemoci opora Eva Puskarčíková , všichni se proto obávali, jak zvládne štafetovou premiéru na vrcholné akci jednadvacetiletá Jessica Jislová. Ta ale příjemně překvapila. I tím, jak se vyhnula kolizi mezi ruskou a slovenskou štafetou. "Jess, Jess!" hrozil se kouč Ondřej Rybář, když situaci viděl na velkoplošné obrazovce. "Nááádhera," rozplýval se po jejím úspěšném úhybném manévru.

S Jislovou si ale o chvíli později prožil i chvilku hrůzy. Při střelbě vestoje musela využít všechny tři rezervní náboje. "Nebylo to jednoduché. Byl tady hukot, nechala se unést, protože holky kolem ní začaly odjíždět, tak trochu znervózněla," hodnotil Rybář.

Bylo vidět, jak oddechuje, jak se soustředí. "Kdyby to bylo o dvacet sekund míň, bylo by to super, ale není to neřešitelné," říkal s nadějí v hlase kouč.

Absolutně nejlepší výkon dne ze všech startujících v podání Gabriely Soukalové rozzářil po druhém úseku na jeho tváři široký úsměv. "Jedna rána byla těsnější, ale Gábina udělala to, co měla. Odvedla tady práci, kterou jsme od ní čekali," uvedl radostně Rybář.

Absolutně to nezvládla, řekl Rybář o Charvátové

Mezitím se hodnotila i Soukalová v komentáři s moderátorem závodu za cílem. "Až mě to překvapilo, jak to bylo na střelnici dobré," povídala anglicky. "Teď nemluv, Gábino, jede Lůca," žertoval Rybář s úsměvem a v dobrém rozmaru.

Ten mu vydržel i při první položce Charvátové vleže, která byla bez chyby. Rybář jen zaťal pěst. "Yes!" zakřičel si nahlas. "Houkněte na ni, ať se za nimi sveze, ať to zbytečně netahá. Má tam silné běžkyně kolem sebe, ať si jede svoje, i kdyby měla Tiril (Norku Eckhoffovou) nechat odjet," uděloval vzápětí pokyny do vysílačky.

To ještě ale netušil, co ho čeká za chvíli za infarktový stav. Charvátová se blížila podruhé ke střelnici, napětí by se dalo krájet. Hned první rána vedle, třetí rovněž nezbělala. To už trenér žen Zdeněk Vítek jen zaklonil hlavu. Pátá rána také mimo a v tu chvíli bylo zle. A nepomohly ani další tři rezervní náboje.

Vítek rozhodil rukama, Rybář se jen hořce pousmál. Zavřel hledí dalekohledu, stáhl stativ a blok uklidil do tašky, byť ještě na svůj úsek čekala Veronika Vítková , která tým vytáhla na šesté místo. "Absolutně to nezvládla, tady není co omlouvat," měl Rybář jasno po kolapsu Charvátové.

"Měla náskok, mohla být v klidu. Měla zvládnout ty rány dobít. Když si tam nechala tři, bylo zle, ale netrefit ani jednu?" povídal rozčileně. "Ano, nervozita musela být veliká, ale tady měla být článkem, který štafetě pomůže. Ale vůbec tomu nepomohla," kritizoval Rybář.

Více o MS v biatlonu čtěte zde>>>

Předávka českých biatlonistek, na trať se vydává Veronika Vítková
Předávka českých biatlonistek, na trať se vydává Veronika Vítková

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud