10. února 2015 • 09:19

Biatlon v televizi převálcoval hokej. Vyrovnal se i večerním seriálům

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonová horečka v Česku se nepromítla jen do rekordní návštěvnosti samotných závodů Světového poháru v Novém Městě, ale i do žebříčků televizní sledovanosti. Boje o medaile českých biatlonistů od pátku do neděle aspoň chvíli na ČT sport sledovalo přes 2,5 milionu diváků (plus další na české verzi Eurosportu), jednotlivé přenosy se pak směle mohly měřit i s oblíbenými seriály v hlavních vysílacích časech.



Dramatický stíhací závod biatlonistek shlédlo v neděli v průměru 861 tisíc dospělých diváků, což byla téměř třetina všech lidí, kteří měli po jedné hodině zapnutou televizi. Promarněný boj Gabriely Soukalové o zlato se tak na ČT sport stal historicky nejsledovanějším přenosem ze Světového poháru v biatlonu.

Pro srovnání: vítězem nedělní televizní „hitparády“ byl seriál ČT1 Reportérka, který si pustilo 907 tisíc diváků starších 15 let, ještě více se biatlon přiblížil Primě a její nedělní vlajkové lodi Všechny moje lásky (893 tisíc diváků).

Čeští oblíbenci s puškami si „vyšlápli“ i na zdánlivě neporazitelného soka – hokej. A to hned prestižní souboj české reprezentace s Ruskem. Nejenže se kvůli sprintu žen zápas v sobotu vysílal v televizi až od druhé třetiny, ale sledovalo ho o téměř 200 tisíc fanoušků méně: bronz Veroniky Vítkové vidělo 693 tisíc lidí, hokej nalákal 499 tisíc diváků. A prohrál i s následným sprintem mužů (průměrně 660 tisíc diváků).

Biatlonová horečka v Novém Městě: Fanoušci jsou rádi i za místa, kde nevidí
Video se připravuje ...

Úspěšná byla i páteční smíšená štafeta, kterou si pustilo v průměru 704 tisíc diváků starších 15 let. Porazila tak třeba Znamení koně II na ČT1 (669 tisíc), přenos stříbrného závodu se musel sklonit jen před páteční večerní stálicí Všechnopárty (ta se jako jediná přehoupla o 30 tisíc přes milion diváků) a Soukromými pastmi na Nově (933 tisíc).

Obecně zvýšil biatlon podíl sledovanosti stanice ČT sport, který dosáhl v neděli celodenního průměru 10 procent. Úspěšní biatlonisté prostě táhnou.

KVÍZ: První český mistr světa? Vyzkoušeli jsme fanoušky v Novém Městě
Video se připravuje ...

Fanoušci táhli biatlonisty. Atmosféra? Kam se hrabe Německo!
Video se připravuje ...

Takovýhle výhled měli fanoušci na stadionu v Novém Městě na Moravě
Takovýhle výhled měli fanoušci na stadionu v Novém Městě na Moravě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud