Ivo Pospíšil
5. března 2015 • 09:19

Chtěli být jako Rocky. Poslechněte si hymnu biatlonového MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Již dnes to vypukne. Závodem smíšených štafet odstartuje ve finském Kontiolahti mistrovství světa v biatlonu, kde dnes Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec budou obhajovat dva roky starý bronz z Nového Města na Moravě. A po včerejším večerním úvodním ceremoniálu představili pořadatelé i oficiální hymnu MS – Kontiolahti Go Go.



„V první chvíli jsem chtěl udělat něco jako je Eye of the tiger. Něco tak sportovního a silného. Končil jsem ale s tím, že se tam přidaly i elektronické prvky,“ přiznal skladatel Jari Kuittinen, když u příležitosti pořádání MS v biatlonu, stvořil píseň Kontiolahti Go Go.

Oficiální hymnu dnes startujícího šampionátu.

Vysoké ambice, vždyť skladba Eye of the Tiger se stala jednou z hlavních synonym pro film Rocky. Jak se původní záměr vydařil, můžete posoudit sami.

„Tvorba celé té skladby šla překvapivě snadno. Byla to zábava a bylo by skvělé mít šanci v tomhle pokračovat. Podle mě je to velmi hezká, energetická a veselá hymna a doufám, že se mnou ostatní souhlasí,“ doplnil Kuittinen, v jehož videoklipu často figurují biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová, která je, coby aktuálně druhá žena SP, největší domácí hvězdou a nadějí.

Pořadatelé rovněž představili i maskoty, medvědy Nelly a Nalle, které se na tribunách v Kontiolahti pohybují už od roku 1999, roku, kdy finské městečko pořádalo MS naposledy.

Poslechněte si oficální hymnu MS v Kontiolahti:

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud