5. září 2015 • 17:35

Šlesingr a Vítková mají tituly v biatlonovém sprintu na kolečkách

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Šlesingr a Veronika Vítková získali domácí biatlonové tituly ve sprintu na kolečkových lyžích. V letohradském areálu Šedivský lom zvítězil Šlesingr v závodě na 10 km suverénně před Ondřejem Moravcem, třetí byl loňský junior Tomáš Vojík. Za Vítkovou následovaly Gabriela Soukalová a Lucie Charvátová, všechny české reprezentantky ale dorazily do cíle 7,5 km dlouhého závodu až za lépe střílejícími Slovenkami Janou Gerekovou a Paulínou Fialkovou.



"Slovenkám se v Letohradě vždy daří a mně obyčejně nikoliv. Proto mě ani tolik nepřekvapilo, že byly lepší. Navíc za sebou máme náročné soustředění a testy, tak už jsem i dost unavená," řekla spolupracovníkovi ČTK Vítková, čtvrtá žena konečného pořadí zimního Světového poháru.

Vítková i Soukalová udělaly dvě chyby na střelnici, to Šlesingr s Moravcem byli stoprocentní. První z nich ale předvedl lepší běžeckou formu a zvítězil s náskokem téměř 40 sekund. "Myslel jsem, že Ondra chyboval, a přitom jsme oba stříleli bezchybně. No, asi mu to nesedlo tolik jako mně," řekl Šlesingr.

Moravec mu dal za pravdu. "Ve třetím kole jsem za to zkusil vzít úplně na krev, bohužel mi ale neskutečně došlo. Vytuhl jsem. Čtyřicet sekund, které mi Michal nadělil, je na této trati hodně," uznal Moravec.

V neděli se v Letohradu uskuteční stíhací závody.

Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu (Orlickoústecko) - sprint:
Muži (10 km): 1. Šlesingr 24:28,1 (0), 2. Moravec -38,7 (0), 3. Vojík (všichni SKP Kornspitz Jablonec) -1:09,2 (2).

Junioři (10 km): 1. Burian (SK Nové Město n.M.) 26:21,5 (3).

Ženy (7,5 km): 1. Gereková 20:25,8 (0), 2. Fialková (obě SR) -13,0 (1), 3. Vítková -16,7 (2), 4. Soukalová -39,0 (2), 5. Charvátová (všechny SKP Kornspitz Jablonec) -50,0 (3).

Juniorky (7,5 km): 1. Tkadlecová (SK Nové město n.M.) 22:46,1 (2).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud