14. ledna 2016 • 18:05

Kráska Soukalová a bronzové selfie. Proč vládne biatlonu? Stárnu, říká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabriela Soukalová dál navyšuje své vedení v celkovém pořadí Světového poháru. V individuálním závodě na 15 kilometrů v Ruhpoldingu dojela ve čtvrtek třetí za Italkou Dorotheou Wiererovou a Kaisou Mäkäräinenovou z Finska. S oběma si pak česká hvězda udělala „selfíčko“ na stupních vítězů.



Soukalová se pošesté v sezoně dostala na stupně vítězů a naplnila svoji normu být alespoň jednou v každém kole SP do třetího místa. Zároveň už nyní vyrovnala svůj rekord v počtu medailových umístění v individuálních závodech ze sezony 2012/13.

"Stárnu, vím, co chci a tvrději trénuji," vypočítala, proč letos neskončila horší než sedmá. "Našla jsem balanc. Důležité je být pozitivní a moc neočekávat," dodala pro Radiožurnál.

Vyčerpaná, ale spokojená. Gabriela Soukalová v individuálním závodě vydřela bronz
Vyčerpaná, ale spokojená. Gabriela Soukalová v individuálním závodě vydřela bronz

"Je to perfektní start sezony, ale pořadí v čele se bude ještě hodně měnit. Nejsem Martin Fourcade," pousmála se na tiskové konferenci ke srovnání s francouzským suverénem mužského seriálu. "Je to pro mě velký šok, že vedu, to už jste ode mne slyšeli. Jsem nadšená, že takhle jezdím," konstatovala jako vždy bezprostřední Soukalová.

"Jsem za třetí místo ráda. Je to bezva, další skvělý výsledek a rozhodně nad očekávání," uvedla šestadvacetiletá biatlonistka.

Na čtvrté místo odsunula jen o devět desetin Němku Franzisku Hildebrandovou. "Dostávala jsem na trati informace, že s ní jdu ve vteřinách. Snažila jsme se jí vrátit ty tři desetiny ze sprintu," připomněla Soukalová těsnou prohru s Němkou v boji o vítězství minulý týden rovněž v Ruhpoldingu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud