15. ledna 2016 • 17:02

Biatlonisté na stupně vítězů neměli, česká štafeta dojela osmá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štafeta biatlonistů v novém složení Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Michal Krčmář a Ondřej Moravec obsadila na Světovém poháru v Ruhpoldingu osmé místo. Za hustého sněžení si pro vítězství dojelo kvarteto Norska před Ruskem a Rakouskem.



Čeští muži v prosincovém závodu v Hochfilzenu zaznamenali 16. příčkou jedno z nejhorších umístění v historii, a také proto dnes nastoupili v obměněné sestavě a s přeházenými úseky. Oproti nevydařenému závodu v Rakousku dnes zůstal na svém místě pouze finišman Moravec.

Štafetu rozjel Šlesingr pomaleji a po dvou dobíjeních při střelbě v leže předával Krupčíkovi na dvanácté pozici. Nový muž české štafety, jenž v sestavě nahradil trápícího se Jaroslava Soukupa, na poslední chvíli na stojce odvrátil trestné kolo a v cíli svého 7,5 km dlouhé úseku byl jedenáctý. Po polovině závodu se však odstup Čechů na nejlepší vyšplhal už na dvě minuty.

Na třetím úseku se rehabilitoval za Hochfilzen Krčmář, jenž v Rakousku šel na dvě trestná kola a připravil českou štafetu o veškeré šance na úspěch. Dnes ale potvrdil výbornou aktuální formu, kterou v Ruhpoldingu demonstroval desátým místem ve vytrvalostním závodu, a s pouhým jedním dobíjením ve stoje vytáhl tým na sedmou pozici.

Očekávaný Moravcův posun vpřed pořadím zhatily nepříznivé podmínky na střelnici. Nejlepší český biatlonista posledních let se musel v leže vyrovnávat s prudkými poryvy větru a zaplatil za to trestným kolem. Ve stoje byl tradičně rychlý a bezchybný a svedl v cílové rovince souboj o sedmé místo s Italem Dominikem Windischem, jenž ho o tři desetiny sekundy porazil.

Norsko v sestavě Ole Einer Björndalen, Johannes Thingnes a Tarjei Böové a finišman Emil Hegle Svendsen porazilo o 14,6 sekundy Rusko. Třetí Rakousko ztratilo 35,8 sekundy, Češi 2:46,3 minuty.

Ženy jedou štafetu v neděli, v sobotu jsou na programu závody s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud