Ivo Pospíšil
5. února 2016 • 09:45

Nejhorší podnik za pět let? Byl jsem mrtvej, uznal Moravec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stupně vítězů byly daleko. Stejně jako jejich síla a energie na trati. Jen Michal Šlesingr doběhl ve včerejším sprintu v Canmore čtrnáctý, jinak se další čeští biatlonisté do první třicítky nevešli. „Asi mé nejhorší představení za posledních pět let,“ smutnil třeba Ondřej Moravec, jenž navzdory jediné chybě na střelnici skončil až jednapadesátý. I kvůli horší aklimatizaci.



Střelecky jim toho moc vyčíst nešlo. Každý z českých biatlonistů udělal včera z deseti ran jen po jedné chybě. Jenže ten pomalý běh.

„Podle mě to může být kombinací více příčin. Dlouhé a náročné cesty, osmihodinového časového posunu a vysoké nadmořské výšky. Každý organismus na to reaguje po svém. Určitě také budeme mluvit o tom, jak moc klukům pomohly nebo nepomohly lyže,“ přiznal trenér Marek Lejsek ke včerejšímu sprintu mužů v SP v Canmore.

Tam byl nejlepší Michal Šlesingr na čtrnáctém místě, jinak však Michal Krčmář skončil 37., Tomáš Krupčík 49. a Ondřej Moravec dokonce jednapadesátý. „Když si ten výkon promítám v hlavě, řekl bych, že to bylo moje nejhorší představení za posledních pět let,“ kroutil hlavou Moravec. „Už po prvním kilometru jsem byl téměř mrtvý. Šel jsem do závodu unavený, ale že to bude taková tragédie, o tom se mi skutečně nesnilo,“ nechápal.

Michal Šlesinger v kanadském Canmore
Michal Šlesinger v kanadském Canmore

Což se pak odrazilo nejen v rychlosti běhu, ale i v chybě při střelbě vestoje. „Koncentrace byla ta tam. Jedna rána letěla snad úplně mimo terč. Den před závodem jsem však konečně poprvé spal, a snad to tak bude pokračovat a odpočinu si, protože jinak bych v masáku neměl co dělat. Vůbec bych nebyl konkurenceschopný,“ stěžoval si Moravec.

Co se však náročné aklimatizace v jiném časovém pásmu (mínus 8 hodin) týče, nebyl sám.„Místní tratě vyžadují neustálou práci. Skoro nikde není možné si odpočinout a k tomu je tu vysoká nadmořská výška… I já jsem šel na start ještě stále dost zničený po cestě,“ uznal i Michal Šlesingr, který skončil čtrnáctý, avšak od lepšího umístění ho ještě připravila chybná závěrečná rána závodu.

„Utekla mi při ní koncentrace. Zareagoval jsem na diváky, ránu jsem musel odložit, a to bylo špatně,“ litoval. „Závěrečné kolo pak neskutečně to bolelo, jel jsem úplně na hraně. V cíli jsem toho měl plné brejle. Když to všechno sečtu dohromady, tak je čtrnácté místo dobrým výsledkem,“ řekl.

Stejně jako Moravec a Krčmář se pak v sobotu i on zapojí do závodu s hromadným startem pro třicet nejlepších.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud