30. listopadu 2016 • 19:41

Koukalová hořela při střelbě, nejlepší Češkou byla devátá Vítková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Královna minulé biatlonové sezony Gabriela Koukalová skončila v prvním individuálním podniku nového ročníku Světového poháru sedmnáctá. Ve vytrvalostním závodu na 15 kilometrů ve švédském Östersundu nasbírala v náročných větrných podmínkách sedm trestných minut. Do elitní desítky se i s pěti chybami na střelnici vešla devátá Veronika Vítková.



Koukalovou předčila také Eva Puskarčíková, která udělala čtyři chyby a byla patnáctá. Lucie Charvátová měla osm trestných minut a dojela 41., o jedno místo za body.

Zvítězila Němka Laura Dahlmeierová, která z 20 terčů netrefila jen dva. Čistě zastřílela pouze Běloruska Darja Jurkevičová, což ji zařadilo na třetí místo. Před ni se na druhou příčku i s jednou chybou dostala Anais Bescondová z Francie.

"Střelecky to bylo hodně divoký. Před závodem jsem říkal, že to docela jde, ale na závodišti to vypadalo jinak a nebylo to nic jednoduchého. Podepsalo se to vždy na nějaké položce našich holek," řekl trenér žen Zdeněk Vítek.

"Celkově spokojení jsme, ale nebýt těch chyb, tak to mohlo být výš. Nemůžeme být ale neskromní, v těchto podmínkách to byla větrná loterie a mohlo to dopadnout mnohem hůře."

Nedařila se střelba vstoje

Koukalová vyrazila na trať ve žlutém trikotu obhájkyně trofeje s číslem 20 a o lepší výsledek ji připravila střelba vstoje. Vleže udělala jen jednu chybu, ale na dvou stojkách přidala po třech.

Když přijela poprvé na střelnici a střílela vestoje, hodně foukalo a česká biatlonistka netrefila tři poslední rány. Na závěrečné stojce nedala pro změnu první tři. "V první stojce jí foukalo, ve druhé taky, ale tam už byla i trošku rozhozená," řekl Vítek.

Na trati Koukalová potvrdila, že i v nové sezoně bude patřit k nejrychlejším. Měla druhý běžecký čas, jen o dvě vteřiny pomalejší než Dahlmeierová.

Vítková nezačala dobře a udělala tři chyby na první ležce, ale z dalších 15 ran už minula jen dvě a spolu s dobrým během udržela elitní desítku. Vítková měla osmý bežecký čas a Charvátová dvanáctý. "Vypadá to, že jsme měli velmi dobré lyže a můžeme poděkovat i servisu," řekl Vítek k servisu, který nově vede Tomáš Žídek.

Pro nejlepší výsledek ve vytrvalostním závodu v kariéře si dojela Puskarčíková, a to mohla skončit ještě lépe. První, druhou i čtvrtou položku odstřílela čistě, jenže po třetí, tedy střelbě vleže, zůstaly na jejím stavu čtyři černé nesestřelené terče.

Ženy - vytrvalostní závod (15 km):

1. Dahlmeierová (Něm.) 46:14,0 (2 trest. minuty),
2. Bescondová (Fr.) -15,8 (1),
3. Jurkevičová (Běl.) -1:17,3 (0),
4. Preussová (Něm.) -1:37,9 (3),
5. Braisazová (Fr.) -1:52,4 (4),
6. Glazyrinová (Rus.) -2:42,3 (2),
7. Hauserová (Rak.) -3:04,9 (3),
8. Öbergová (Švéd.) -3:14,6 (4),
9. Vítková (ČR) -3:23,3 (5),
10. Hinzová (Něm.) -3:32,0 (3), ...15. Puskarčíková -4:12,8 (4), 17. Koukalová -4:21,1 (7), 41. Charvátová -6:20,3 (8), 52. Jislová (všechny ČR) -7:28,4 (5).



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud