30. ledna 2011 • 04:19

Neumannová by lopatářům pomohla, na věřitele ale kašle

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dodali jí služby, které si u nich objednala, ale už téměř dva roky marně čekají na zaplacení. Věřitelé libereckého šampionátu v lyžování to mají s jeho šéfkou Kateřinou Neumannovou (37) opravdu těžké. Některým by totiž nejraději nedala vůbec nic a padesátitisícovou pomoc, kterou nabízel výměnou za rozhovor Blesk, by radši přihrála lidem, kteří v roce 2009 házeli na Ještědu lopatou. S veškerou úctou k nim – oni za svojí práci dostali alespoň něco.



Blesk.cz

Blesk uveřejnil výzvu Kateřině Neumannové ještě před Vánoci. Na odpověď čekal dlouho – přímou reakci získal až na čtvrteční tiskové konferenci, kde bývalá lyžařka vysvětlovala, proč mistrovství skončilo ve ztrátě 112 milionů korun.

„Doufám, že mi to nebudete mít za zlé, ale deník Blesk nečtu. Ta zpráva se ke mně nedostala před měsícem, ale zprostředkovaně až podstatně déle,“ vysvětlovala Neumannová, proč na nabídku neodpověděla. Jelikož výzva stále platí, chtěli jsme vědět, zda na ni prezidentka MS přistoupí.

„Pokud budete ochotní dát těch 50 tisíc lopatářům, kteří házeli sníh od rána do večera na Ještědu a nemohli jsme jim zaplatit přesčasy, tak se budeme moci o tom v budoucnosti pobavit,“ upravila podmínky.



Ačkoliv si práce lopatářů vážíme, naše podpora byla směřována jiným – těm, kterým hospodaření Neumannové způsobilo existenční problémy v podnikání. Jejich starosti jsou ale olympijské vítězce, zdá se, ukradené.

Potvrzuje to i kouzelný způsob řešení dluhu, se kterým šéfka šampionátu přišla během své čtvrteční (zpackané) obhajoby. Liberecký dopravní podnik (21 milionů Kč) a Technická univerzita Liberec (8,75 milionu Kč) by prý měly pořadatelům dlužné peníze odpustit, protože se na MS obohatily dost.

Obě společnosti takový postup považují za nehoráznost. „To nepřichází v úvahu. Podle zákona je to nepřípustné,“ upozornila Martina Poršová, mluvčí dopravního podniku.

„Paní Neumannová si zřejmě neuvědomuje, že univerzita hospodaří s veřejnými prostředky a chybějící částku by zaplatila z prostředků, které dostala od státu jako příspěvek na vzdělávání,“ dodala mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková.

To Neumannová už vyhrožuje, že by ráda pořádala další sportovní akci. Těžko říct, jestli by po těchto zkušenostech sehnala kohokoliv, kdo by jí chtěl dodávat bez platby předem třeba jen rohlíky.

Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud