12. února 2009 • 18:41

Bude Záhrobské konkurovat Vonnová?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařka Lindsey Vonnová se rozhodne po pátečním tréninku v brankách, zda nastoupí do sobotního slalomu na mistrovství světa ve francouzském Val d'Isere a bude soupeřkou Šárky Záhrobské při její obhajobě titulu.



Vonnová se poranila o rozbité hrdlo šampaňského při oslavě triumfu ve sjezdu."Nemůžu říct, jestli nastoupím, nebo ne. Uvidím zítra, jak se mi bude jezdit," prohlásila čtyřiadvacetiletá lyžařka na dnešní tiskové konferenci.

Vonnová vynechala čtvrteční obří slalom a podrobila se operaci, při které jí lékaři v innsbrucké nemocnici sešili pořezané šlachy na palci pravé ruky. "Bolí to, ale je to jen palec, přeci kvůli tomu nepřestanu lyžovat," prohlásila dvojnásobná šampionka z Val d'Isere.

Právě při slalomu by mohla mít s takovým zraněním potíže, neboť při projíždění zatáčkami závodnice srážejí hůlkou v ruce branky k zemi. Vonnová má proto dvě speciální dlahy, jednu zvlášť na lyžování. "Abych mohla držet hůlku, protože palcem to vůbec nejde.

Doktor říkal, že normálně by to chtělo tříměsíční léčení a absolutní klid," uvedla.Díky sponzorovi, firmě Red Bull, cestovala mezi Val d'Isere a Innsbruckem soukromým tryskáčem. Operující lékař ji doprovodil zpět do Francie a stará se o ni. Vonnová bez pohyblivého palce nezvládne skoro nic.

"Hrozně dlouho mi trvá, než se obléknu. Dnes jsem si na volné lyžování obouvala přeskáče tři čtvrtě hodiny, zatímco normálně mi to trvá pět minut," líčila sympatická Američanka.Ve slalomu patří Vonnová k největším favoritkám, sama však považuje za adeptku na zlato Finku Tanju Poutianenovou.

"A Šárka Záhrobská obhajuje titul, může se stát cokoliv," prohlásila. Česká naděje se poranila podobně v loňské sezoně, kdy otvírala šampaňské kladivem při křtu sjezdovky a střepy ji pořezaly v obličeji a nad okem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud