František Prachař
14. února 2009 • 11:02

Záhrobská útočí na medaili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S azurovou oblohou nad hlavou bude česká lyžařka Šárka Záhrobská útočit na medaili z mistrovství světa ve slalomu. Ve val d´Isere je úřadující šampionka po prvním kole čtvrtá.



Na vedoucí Manuelu Moelggovou z Itálie ztrácí před druhou jízdou, kterou staví její otec (pp 13.30 ČT4 a Eurosport), pouze 47 setin.

Ze svahu Bellevarde se Záhrobská spustila jako první závodnice s číslem jedna. Klidná a rychlá jízda na prudké, ale zároveň dobře upravené sjezdovce jí zajistila pozici, z níž může směle útočit na stupně vítězů.

„Bylo tam hodně chyb, ale závody jsou o tom, kdo jich udělá nejméně a ne žádnou,“ popsala své pocity 24letá lyžařka. „Na některých místech je trať hodně ledová. Rozložení branek mi relativně vyhovovalo, první kolo byl klasický technický slalom.“

Před průběžně třetí ženu hodnocení Světového poháru ve slalomu se dostaly pouze Italka Moelggová, průběžně druhá americká favoritka Lindsey Vonnová a domácí Francouzska Sandrine Aubertová, jež využila znalosti tratě. Do cíle naopak nedojela elitní Rakušanka Kathrin Zettelová, nejlepší slalomářka SP Maria Rieschová ztrácí na šestém místě 63 setin.

První kolo závodu jsme sledovali ONLINE >>

„Mám malou ztrátu a závod není u konce. I za mnou je řada holek, které mohou útočit,“ řekla Záhrobská, jíž nepřekvapil ani fakt, že vede Moelggová, jež se mezi medailové adeptky neřadila. „Hodně slalomů letos nedokončila, ale jinak je hodně rychlá.“

Česká reprezentantka se ve druhém kole spustí mezi branky, které postaví její otec a trenér Petr Záhrobský. V prvním kole bylo 68 tyčí umístěno dál od sebe, protože je stavěl německý kouč pro Rieschovou. „Neřeknu, jak to udělám. Teď se dá předpokládat jen to, že se sjezdovka bude rozbíjet. Šárka má dobrou pozici, medaile je pořád ve vzduchu,“ uvedl rodič lyžařky.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování - slalom žen, 1. kolo:
1. Mölggová (It.) 55,00, 2. Vonnová (USA) -0,24, 3. Aubertová (Fr.) -0,40, 4. Záhrobská (ČR) -0,47, 5. Hansdotterová (Švéd.) -0,62, 6. Rieschová (Něm.) -0,63, 7. Leinonenová (Fin.) -0,78, 8. Goodmanová (Kan.) -0,86, 9. Poutiainenová (Fin.) -0,91, 10. Karbonová (It.) -0,95.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud