4. února 2015 • 09:06

Bank: Tajný sponzor nedal peníze na maňase, který neumí lyžovat

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pohodové náladě začíná sjezdař Ondřej Bank svůj nabitý program na mistrovství světa v americkém Beaver Creek. Po parádních výkonech ve Wengenu a v Kitzbühelu má už splněné cíle, na nichž se domluvil se svým tajemným sponzorem. Na světovém šampionátu tak může jezdit s klidnou hlavou. Dnes v 19.00 začíná super-G (PP ČT Sport a Eurosport).



Stupně vítězů, které mu těsně unikly na loňské olympiádě, už si Ondřej Bank vyzkoušel po prestižní superkombinaci v Kitzbühelu. A na mistrovství světa v alpském lyžování, kde ještě žádný český muž medaili nezískal, má další šanci.

„Placka není rozhodně snadná. Ty cíle, které jsme letos měli, jsou skoro všechny splněné. Jsem zpátky v top deseti ve sjezdu, v losované třicítce skoro ve všem kromě slalomu. Bedna se povedla, což byl hlavní cíl,“ pochvaluje si Bank.

„Zalepil jsem ránu po Soči, z tohohle pohledu jsem spokojený a docela v pohodě. Zajímavý bude sjezd, tam můžu atakovat desítku. Pokud by všechno vyšlo, tak můžu být i výš, stejně jako v kombinaci. V super-G a v obřáku je to otevřené. Nemám na sebe žádný tlak. V Kitzbühelu jsem to ze sebe shodil.“

Program Banka na MS:

Středa 4. února - super-G
Sobota 7. února - sjezd
Neděle 8. února - superkombinace
Pátek 13. února - obří slalom

Právě dnešní super-G začíná na sjezdovkách Bird of Pray a Golden Eagle pro Ondřeje Banka dnes začíná program mistrovství světa, v němž se hodlá ještě postavit také na start obřího slalomu, sjezdu a superkombinace. V rychlostních disciplínách udělal Bank letos znatelný pokrok, ve Wengenu byl ve sjezdu devátý a v poslední super-G v Kitzbühelu zazářil dvanáctým místem, jímž se rozjel ke stupňům vítězů v superkombinaci. Pomůže mu, že bude startovat v nejlepší třicítce, má číslo 28.

„Jezdí se mi dobře, začínal jsem sezonu s horšími čísly. Teď by mi mělo pomoct, že mám dobrá čísla, což je trochu výhoda,“ říká Bank.

Po úspěchu v Soči si Bank začal sám shánět sponzory. Jeden z nich mu zaplatil nového servismana, Slovince Slava Muleje, který dřív spolupracoval s Chorvatem Ivicou Kosteličem. A místo reklamy reprezentanta požádal o medaili z mistrovství světa. Už stupně vítězů z Kitzbühelu ho ale potěšily.

„Říkal, že je moc brzo, ale že to bere,“ směje se Bank. „Nechce být vidět. Potkali jsme se po olympijských hrách, kecali jsme o lyžování. Že kdybych měl lepší servis, tak bych medaili na olympijských hrách měl. A on, že by to chtěl zkusit. Dal mi peníze a chce, abych byl na bedně v Beaver Creeku. I když se mi nedařilo, říkal jsem mu, ať si nemyslí, že jsme to podělali, že to dal do maňase, který neumí lyžovat. Jsem rád, že jsme neutratili peníze zbytečně.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud