13. února 2015 • 04:40

Bank je punk! Potlučený lyžař se nebrání vtipům o drsném pádu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při pádu Ondřeje Banka na světovém šampionátu v USA diváci přestávali dýchat, zakrývali si oči. Televize raději záběry z ošklivého karambolu vůbec nevysílaly. Český lyžař ale naštěstí vyvázl relativně v pořádku, zdá se, že bez větších následků. Přesto, že ho bolí celé tělo i potlučený obličej, nachází Bank sílu na vtípky. Populární moderátor a zpěvák Ruda z Ostravy o něm dokonce napsal písničku.



Bank si se zdravotními patáliemi užívá celou kariéru. Zlomená holenní i lýtková kost, záhadná nemoc, zlomená čelist, ... Zkušeného závodníka, kterí v týdnech před americkým mistrovstvím světa nabral životní formu, však od jeho milovaného lyžování nic neodradí.

Naopak. Bank krátce poté, co vyvázl z ošklivého pádu při sjezdu do superkombinace, házel jeden vtípek za druhým. Například zapózoval s figurínou americké lyžařky Lindsey Vonnové, která mu na Twitteru vyjádřila podporu.

"Potkali jsme Lindsey, asi slušně zapařila," okomentoval fotku, na níž v podobizně Vonnové vystavuje svůj potlučený obličej. Bank se snažil svou situaci zlehčit, aby nepadal do zbytečné deprese.

Ondřej Bank, který se zotavuje po svém ošklivém pádu, v Beaver Creeku neodolal a vyfotil se jako Lindsey Vonnová Ondřej Bank, který se zotavuje po svém ošklivém pádu, v Beaver Creeku neodolal a vyfotil se jako Lindsey VonnováFoto AP Photo, EPA, Facebook.com/ondrejbank

Potlučený Bank přiletěl domů: Je zázrak, že mě skoro nic nebolí
Video se připravuje ...

„Kontrast Lindsey Vonn a mě, mi přijde zajímavý i bez toho odřeného obličeje. Já mám tendenci, když si něco udělám, tak se z té nemocniční nálady dostat kafem, jít se procházet, nebýt zavřenej a utápět se myšlenkami, že jsem nemocnej, zlomenej. Tam měli zrovna tu věc, tam bylo jasné, že to musíme udělat," vysvětloval krátce po svém čtvrtečním příletu do Česka.

Bank se po svém hrůzném pádu, který nakonec odnesl "jen" výronem v kotníku, otřesem mozku a odřeným obličejem, dočkal obrovské podpory. Od svých nejbližších, fanoušků i kolegů závodníků.

Známý bavič, zpěvák a moderátor Ruda z Ostravy dokonce o nejlepším českém lyžaři složil písničku. "Bank je punk," zpívá v ní mimo jiné. Na sociálních sítích také Bank pobavil fotkou, kde srovnal svůj plakát před šampionátem a s tím, jak v zámoří dopadl. "Byla placka," napsal v nadsázce.

Český lyžař Ondřej Bank si ze svého ošklivého zranění dokáže dělat legraci Český lyžař Ondřej Bank si ze svého ošklivého zranění dokáže dělat legraciFoto Facebook.com/ondrejbank

Velké téma o Ondřeji Bankovi čtěte v pátečním Sportu. Přečíst v elektronické podobě si ho můžete ZDE »

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Bankova tvář je plná odřenin a modřin
Bankova tvář je plná odřenin a modřin

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud