7. září 2015 • 09:16

Vrabcová září i bez lyží: Má český rekord a chystá se na maraton

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný víkend má za sebou běžkařka Eva Vrabcová-Nývltová, která se přes léto tradičně tuží v běžeckých závodech. V sobotu zazářila na pražské Grand Prix na 10 kilometrů, kde zlepšila nejlepší český výkon.  V noci se moc nevyspala a druhý den už stála na startu závodu na 3 000 metrů v rámci finále atletické extraligy na Julisce. A na příští rok plánuje maraton.



Právě letní běžecká příprava dostala Evu Vrabcovou-Nývltovou do lyžařské světové špičky. Proto občas podstupuje i takové výzvy jako tento víkend. Na Birell Grand Prix v Praze nejdřív výborným časem 33:07 minuty překonala český rekord závodu na 10 kilometrů.

„Věděla jsem, že jsem připravena dobře, abych tam něco předvedla. Poslední týden jsem měla nějaké běžecké omezení, šla jsem do toho z kolečkových lyží, o to víc mě to potěšilo,“ pochvalovala si Vrabcová-Nývltová čas ze sobotní desítky.

Její výkon byl jen sedm sekund vzdálený od B limitu, který byl svazem vypsán pro nedávné MS v Pekingu na dráze. Na něj lyžařka během sezony pomýšlela.

„Byl to sen, ale chtěla jsem najít nějaký zahraniční mítink, kde bych si to aspoň vyzkoušela. Ale vzhledem k tomu, že ta příležitost nebyla, tak se nedalo nic dělat,“ vysvětlila Vrabcová-Nývltová.

Kvůli pomoci svému běžeckému klubu AK Olymp Brno se druhý den odpoledne vydala na start trojky v závodě extraligy na Julisce. Na nejlepší v závěru ztratila a časem 10:05,67 minuty skončila sedmá.

„Závodit se mi chtělo, ale do postele jsem se dostala ve tři ráno, tak už to doopravdy nešlo,“ líčila Vrabcová-Nývltová. „Chtěla jsem pomoc klubu. AK Olymp Brno za mnou hodně stojí a podporuje mě, takže se určitě sluší, abych se o to poprala. Ale mrzí mě, že to dneska moc důstojné nebylo.“

To vše ale byla jen příprava na sobotní závod v Ústí nad Labem, kde si úspěšná lyžařka poprvé vyzkouší trať půlmaratonu.

„Je to jeden z vrcholů, chtěla bych poprvé v životě běžet půlmaraton. Na něj se těším moc, doufám, že se dám do pořádku,“ říká Vrabcová-Nývltová.

Příští rok se chce reprezentantka posunout ještě dál. „Chtěla bych si zkusit zaběhnout pražský maraton. Uvidím, s jakým časem, to je veliká neznámá. Bude to taky první zkušenost,“ říká Vrabcová-Nývltová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud