10. září 2015 • 12:15

Čeští lyžaři si zahráli fotbal s Northugem. Podle jeho pravidel

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentanti v běhu na lyžích na soustředění v italském Livignu vyzvali na fotbalový souboj slavného Nora Pettera Northuga. Třináctinásobný světový šampion si určil pravidla a jeho tým nakonec vyhrál 2:1.



„Když se potkali v rámci tréninku na kolečkových lyžích, tak se ho kluci zeptali, jestli by si s nimi nezahráli fotbal. On řekl, že klidně, ale že dostanou. Tak jsme si zahráli,“ říká trenér mužské reprezentace Lukáš Krejčí.

V zápase pěti proti pěti oblékli bílý dres českého výběru mimo jiné reprezentanti Dušan Kožíšek, Petr Knop, Miroslav Rypl a Jacob Kordač. Na straně Norů se představil nejen Petter Northug, ale třeba i jeho mladší bratr Even. A právě Norové určili pravidla, která vyjmenovávala i způsoby, jakými může být dosažený gól – pouze hlavou nebo z první ze vzduchu.

„Takhle jsme snad fotbal nikdy nehráli, ale bylo to hlavně z důvodu, aby nedošlo ke zranění,“ upřesnil Lukáš Krejčí.

Northug je známý tím, že fotbal hraje rád. V minulosti dokonce působil v klubu norské šesté ligy Mosvik IL a letos v létě si zahrál charitativní zápas pro UNICEF, v němž mimo jiné nastoupil i bývalý norský internacionál John Carew.

Čeští běžkaři v Itálii sehráli dva fotbalové zápasy i proti lyžařskému klubu z Jilemnice, který měl v Livignu také soustředění. Do tohoto souboje se zapojily i české reprezentantky Sandra Schützová a Andrea Klementová, vysokohorskou přípravu v populárním horském středisku absolvovaly také Petra Nováková a česká ženská jednička Eva Vrabcová Nývltová. Chyběl naopak Lukáš Bauer, který zůstal doma kvůli lehkým problémům s kolenem.

V Livignu se postupně objevila téměř kompletní česká reprezentace v běhu na lyžích, která absolvovala další z řady soustředění v rámci přípravy na zimní sezonu. Jeho náplní byl například běh, cyklistika, posilování, běh s holemi i na kolečkových lyžích, ale i balanční cvičení nebo rozbor techniky u videa.

Následovat budou první velká vzájemná porovnání v podobě výkonnostních testů v Jablonci a mistrovství republiky v běhu na kolečkových lyžích, které proběhne 26. a 27. září v Liberci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud