4. listopadu 2015 • 11:53

Bauer si zlomil palec na ruce. Zkusím závodit bez holí, žertuje

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je principálem svého laufařského týmu, dál chce závodit i ve Světovém poháru. Několik týdnů před začátkem sezony ale musí běžec na lyžích Lukáš Bauer řešit nepříjemný problém. Při tréninku na kolečkových lyžích si zlomil palec na levé ruce. Doufá ale, že i tak stihne úvod Světového poháru, který se rozjíždí koncem listopadu ve finském Kuusamu.



Sádra na ruce zdobí levou ruku Lukáše Bauera necelé tři týdny před začátkem sezony.

„K pádu došlo na kolečkových lyžích, kdy jsem se na stará kolena rozhodl, že budu sprinterem, při sprinterském tréninku chtěla hlava víc než ruce a nohy. Při odrazu jsem si píchl holí do boty, následoval pád, pěkně slušná tlama….“ Popisuje Bauer. „Po šesti dnech bolesti se zjistilo, že je to zlomené a dostal jsem sádru. Doktoři tvrdili, že na čtyři týdny. To mi vychází na pět, sedm dní před Kuusamem.“

Bauer má přitom za sebou povedenou letní přípravu, v níž na rozdíl od minulých sezon žádné zdravotní problémy řešit nemusel.

„Tradice, se že během léta něco stane, je kolorit,“ usmívá se Bauerův manažer Martin Müller. „Je dobře, že si odpočine. Ještě jsme zvažovali, že by zkusil jako první závodník Světového poháru závod absolvovat bez holí.“

„Teď se dost rozmáhají soupaže, tak jsme chtěli přijít s něčím novým,“ směje se Bauer, který po stříbrné medaili na mistrovství světa ve Falunu zvažoval, jestli dál pokračovat v kariéře.

Nakonec se rozhodl zkombinovat vybrané závody Světového poháru, včetně Tour de Ski, s plnohodnotnou účastí v maratonském seriálu Swix Ski Classics. V němž má Bauer vlastní tým pod názvem PIONEER Investments – CRAFT. Oproti loňsku se u jako řediteli týmu podařilo navýšit rozpočet a letos má taky vyšší cíle.

Tým posílili Petr Novák, v minulé sezoně vítěz FIS Marathon Cupu, nebo Švédka Lina Korsgrenová, třetí na König Ludwig Laufu. V závěru sezony za tým poběží dva závody také nejlepší česká závodnice Eva Vrabcová-Nývltová.

„Jsem strašně rád, že jsme šli cestou rozrůstání. Po loňském devátém místě ve Ski Classics jsou moje cíle mnohem vyšší,“ slibuje Bauer. „Chci bojovat o top  pětku, s ohledem na to, jsem stavěl tým. Nejdřív jsme jednali s partnery, jestli budou projekt podporovat dál. Strašně si cením, že došlo i k navýšení spolupráce. Uvolnilo mi to ruce, že jsem mohl tým protavit silnější.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud