28. listopadu 2015 • 14:30

Zdravotní problémy Nývltové. Bojuji s vážnou nemocí, říká lyžařka

Autor: nit, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší česká běžkyně na lyžích posledních sezon Eva Vrabcová-Nývltová odstoupila z úvodní série závodů Světového poháru ve finské Ruce kvůli vážným zdravotním problémům. Po návratu ihned nastoupí do nemocnice v Brně, kde se začne léčit.



„Je na čase přiznat, že už rok bojuji s poměrně vážnou nemocí. Teď se k tomu přidala normální viróza na přípravě v Gällivare, a když jsem ji překonala, přišly žaludeční problémy,“ uvedla Vrabcová-Nývltová, která skončila v pátečním sprintu úvodní minitour v Ruce na devětasedmdesátém místě.

V Ruce nebude dál pokračovat především kvůli přetrvávajícím problémům s metabolismem, které ji trápí již delší dobu. „Vleče se to už rok a tím, že se to teď zkombinovalo do třech různých nemocí, tak jsem se rozhodla, že je potřeba tu zásadní z nich řešit. Proto nastupuji do Brna do nemocnice a věřím, že se co nejdřív vrátím zpátky v plné síle!“ slibuje Vrabcová-Nývltová.

Vrabcová-Nývltová patří v posledních sezonách k nejlepším českým lyžařům. Na olympiádě v Soči skončila pátá na bruslařské třicítce a jedenáctá ve skiatlonu. Na letošním mistrovství světa ve Falunu skončila na klasické třicítce deváté. V minulé sezoně byla také šestá na Tour de Ski. Teď však je však pro ní lyžování vzdálené.

„Dnes večer se vracím do České republiky a rovnou přejíždím do brněnské nemocnice. V tuhle chvíli nevím, na jak dlouho léčba bude, nicméně budu bojovat ze všech sil!“ vzkázala česká reprezentantka z Finska.

Na páteční zprávu Vrabcové-Nývltové reagovalo na facebooku mnoho lidí a mezi nimi nejrázněji česká rodačka Kateřina Smutná reprezentující v běhu na lyžích Rakousko.

"Probuď se! Ty jsi především anorektička a neposloucháš lidi od lyžování, kteří tě upozorňují, že s hubnutím zacházíš daleko," napsala Smutná a dodala: "Znám Evu skoro 20 let a myslím, že jako kolegyně od lyžování si to k ní můžu dovolit."

V dnešním závodě na pět kilometrů bruslením bodovala dvacátým místem dvaadvacetiletá Petra Nováková a zajela tak svůj třetí nejlepší výsledek kariéry.

„Skate je moje oblíbenější technika, oproti včerejšku jsem hodně spokojená!“ radovala se 22letá závodnice po závodě. Muži bohužel na body nedosáhli, nejlepší z českého kvarteta Martin Jakš na třicátou příčku ztratil dvě desetiny sekundy.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud