Martin Hašek
8. prosince 2015 • 13:01

Švédská hvězda Bauerova týmu: Chci zazářit na Vasově běhu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Bauer může být jako principál svého laufařského týmu na úvod sezoyn spoojený. Švédka Lina Korsgrenová, hvězda jeho seskupení Pioneer Investments – Craft, odstartovala sezonu vítězstvím v prologu a na La Sgambedě skončila čtvrtá těsně pod stupni vítězů.



Hned od prvního závodu tak začala sedmadvacetiletá Korsgrenová naplňovat svůj cíl pro seriál Visma Ski Claasics.

„V minulé sezoně jsem byla na stupních vítězů jednou a letos bych tam chtěla stát víckrát. Snem je být celkově do tří," vyhlásila loni šestá žena Ski Classics.

Nejlepšího výsledku v dálkových bězích dosáhla letos v únoru třetím místem v König Ludwig Laufu a o měsíc později dojela pátá ve Vasově běhu.

„Mám ráda König Ludwig Lauf a také italskou Marcialongu,“ řekla Korsgrenová, ale nade všemi stojí pochopitelně Vasův běh. „Je to ve Švédsku. Je nejdelší ze všech a je to světový šampionát dálkových běžců. Tam chci zazářit.“

Ráda by vylepšila zmíněné páté místo, i když ví, že prosadit se na 90 kilometrech není snadné. „Musíte mís svůj den - formu a správné lyže,“ má jasno.

S běžeckým lyžováním začala odmalička. O čtyři roky starší sestra ji sebou brávala na trénink. „Vlastně jsem neměla jinou volbu, ale vůbec mi to nevadí,“ směje se. Startovala na juniorském MS, párkrát ve Světovém poháru, ale našla se v laufech.

„Dlouhé tratě mi sedí. Mám je ráda a vyhovují mi soupaže,“ řekla Korsgrenová. „Laufy jsou odlišné od svěťáku, jsou náročné a vyčerpávající. Ale baví mě sledovat a poznávat, jak tělo reaguje na zátěž. V každém závodu to je jiné,“ řekla Švédka.

Uplynulé dvě sezony jezdila za Team SkiProAm, ale v létě se rozhodla odejít a nejdřív si myslela, že půjde vlastní cestou. „Bylo to složité rozhodnutí, ale věřila jsem, že to je to nejlepší, abych mohla dosáhnout svých cílů,“ rozhodla se.

V létě ale nastala změna. Ozval se jí s nabídkou Lukáš Bauer, kterého do té doby znala jen z televize, v které často sledovala jeho výkony. „Bylo to trochu překvapení, ale příjemné,“ přitakala a výzvu přijala. Po úvodních závodech už si pochvalovala atmosféru v novém týmu. „Rozhodla jsem se dobře. Je to skvělé.“

Ještě jednu změnu letos Korsgrenová udělala. Vyměnila u klubové barvy ve Švédsku. Opustila klub Falun Borlänge SK a bude jezdit za běžecký oddíl v Aare. „Žiju a trénuju tam, takže to bylo přirozené rozhodnutí,“ vysvětlila.

V dresu Teamu Pioneer Investments - Craft se drobná Korsgrenová podruhé představí 10. ledna v Češku při 49. ročníku ČEZ Jizerské padesátky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud