20. ledna 2016 • 13:05

Běžec na lyžích Bauer se nevzdává. Bojuje o start v Novém Městě

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžec na lyžích Lukáš Bauer stále nevzdává start na víkendových závodech Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Reprezentační lídr se zotavuje po zlomenině žeber, ale už se vrátil do tréninku. O jeho účasti na Vysočině se rozhodne v pátek.



„Lukáš v tuhle chvíli absolvuje těžší tréninky, kde zkouší, co žebra vydrží. Poslední moment rozhodnutí bude až v pátek. Po tréninku se rozhodne,“ říká Aleš Máslo, sportovní ředitel běžkařského úseku. „Je to ve hvězdách, naděje není příliš vysoká. Lukáš přesto dělá všechno proto, aby se na start postavil.“

Bauer si na podzim zlomil palec na ruce, následně si těsně před startem sezony poranil žebra a až s odstupem času zjistil, že jsou zlomená. Proto zatím v zimě nemá za sebou jediný závod. Start v Novém Městě na Moravě, kde v roce 2003 jako první český muž vyhrál závod Světového poháru, je pro něj velkou motivací.

„Jak jsem s ním mluvil, myslím, že Lukáš do Nového Města chce jet, i když ví, že nebude bojovat o místa, na které byl zvyklý,“ říká reprezentační trenér Lukáš Krejčí. „Myslím, že pokud se nestane nic závažného, do Nového Města přijede.“

Bauer zvažuje nejenom stav bolavých žeber, ale také schopnost podat v závodech výkon, který by odpovídal jeho jménu.

„Včera jsem s ním byl na tréninku v Oberwiesenthalu, lyžuje už druhý týden. Žebra ho pobolívají, ale není to nic závažného. Včera jel těžký trénink, dnes jede těžký trénink, během čtvrtka by se měl rozhodnout,“ komentuje situaci Krejčí.

V Novém Městě na Moravě se v sobotu jedou závody na 10 kilometrů bruslením žen a 15 kilometrů bruslením mužů, v neděli jsou na programu štafety.

Oporou mužského týmu bude Martin Jakš, který minulý týden jako jediný reprezent dokončil Tour de Ski.

„Já doufám, že regenerace proběhla dobře, byla trošku delší, než je obvyklé. Dlouho jsem se potýkal s kašlem, aby se to přeléčilo,“ říká Jakš. „Do Nového Města se samozřejmě těším, tam je vždycky výborná divácká kulisa.“

V ženském týmu bude ještě chybět Eva Vrabcová-Nývltová, která se koncem minulého roku vrátila do tréninku po předchozím energetickém vyčerpání organismu.

„Eva byla včera na vyšetření, dopadlo dobře, přesto jí doktoři nedoporučili ostrý start na lyžích. S jistotou můžeme říci, že na startu bohužel nebude,“ uvedl Máslo.

Jedničkou ženského týmu tak bude Petra Nováková, která už v sezoně předvedla několik výtečných výsledků, včetně šestého místa ve skiatlonu v Lillehammeru. Na nedávné Tour de Ski ji provázela smůla, která vyvrcholila kolapsem v předposlední etapě kvůli zánětu horních cest dýchacích.

„Cítím se dobře. Bohužel jsem ještě neměla možnost jít moc rychlých tréninků, protože jsem dobírala antibiotika,“ hlásí Nováková. „Já samozřejmě nechci si vsugerovat do hlavy, že budu ovlivněná proběhlou nemocí, budu se snažit podat nejlepší výkon. Nemůžu dopředu říct, jaký bude. Budu se snažit bodovat, dvacítka by mě potěšila.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud