24. ledna 2016 • 13:31

Vonnová vyhrála v Cortině i super-G a vede SP, Křížová bodovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američanka Lindsey Vonnová ovládla v Cortině d'Ampezzo po sobotním sjezdu také dnešní superobří slalom. Jednatřicetiletá hvězda si vyjela 75. triumf ve Světovém poháru v kariéře a ujala se vedení v celkovém hodnocení. Z čela průběžného pořadí sesadila Švýcarku Laru Gutovou, která se musela spokojit s pátým místem.



Podruhé v sezoně se povedlo bodovat Kláře Křížové, která obsadila 29. pozici. Česká reprezentantka startovala jako předposlední s číslem 52, dojela se ztrátou 3,56 sekundy na Vonnovou. Navázala tak na dva týdny staré 25. místo ze sjezdu v Altenmarktu-Zauchensee.

Vonnová vyhrála i třetí super-G v sezoně. Druhou Tinu Weiratherovou z Lichtenštejnska porazila o 69 setin sekundy, třetí byla Němka Viktoria Rebensburgová s více než sekundovou ztrátou.

V Cortině vybojovala Vonnová už jedenácté prvenství v kariéře a je nejúspěšnější závodnicí v historii tohoto italského střediska. Dosud se o první místo dělila s Rakušankou Renate Götschlovou. Více závodů Vonnová vyhrála jen ve svém oblíbeném kanadském Lake Louise, kde zvítězila osmnáctkrát.

Poté, co překonala rekordy rakouské legendy Annemarie Moserové-Pröllové, míří za absolutním maximem Švéda Ingemara Stenmarka, který ve Světovém poháru nasbíral 86 výher. "Mít ty rekordy je velká čest. Snažím se každý den vydat na maximum. Jestli jsem nejlepší v historii, to můžu těžko posoudit," uvedla Vonnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud