24. ledna 2016 • 15:18

Jsem nejrychlejší gaučák, tvrdí lyžař Bauer po návratu do SP

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start do sezony má běžec na lyžích Lukáš Bauer za sebou. V Novém Městě na Moravě jeho nedávno zlomená žebra vydržela sobotní bruslařskou patnáctku i nedělní start ve štafetě. A Bauer víkend po dlouhé tréninkové pauze nakonec nehodnotí špatně.



Třiačtyřicáté místo z bruslařské patnáctky a podíl na jedenácté příčce ve štafetě. Pro Lukáše Bauera to nejsou žádné parádní výsledky, sám ale svůj vstup do sezony hodnotí pozitivně.

„Ten včerejší výsledek jsem musel přehodnotit, nic špatného to nebylo. Čtyřicáté třetí místo třicet sekund od bodu po dvou měsících na gauči není nic špatného, od té doby prohlašuju, že jsem nejrychlejší gaučák,“ usmívá se Bauer.

Zatímco v sobotu byl bezprostředně po individuálním závodě trochu zklamaný, nakonec byl spokojený, že ve smolné sezoně zvládl koncem ledna svůj první závodní víkend.

Lukáš Bauer při štafetě v Novém Městě na Moravě
Lukáš Bauer při štafetě v Novém Městě na Moravě

„Včera jsem vedl rozhovor tak, že jsem si myslel, že budu desátý od konce, takže jsem z toho byl trochu naštvanej. Ale pocity jsem musel korigovat, když mi ukázali výsledkovou listinu,“ vysvětluje Bauer. „S tak špatnými pocity a tak špatnými podmínkami, když vůbec není síla v rukách, je čtyřicáté třetí místo dobré. Pokud je to to nejhorší, co jsem schopen předvést, tak se těším na příště.“

V nedělní štafetě Bauer přebíral na druhém klasickém úseku štafetu od Martina Jakše na osmém místě a předával ji o příčku hůře.

„V prvním okruhu jsem se dost trápil. Jednu chvíli mi ta skupina odjela, pak jsem se zberchal, našel jsem si tempo a pak se mi i přes trápení celkem dařilo. Velmi rád jsem to předával dál...“ usmíval se Bauer. „To hlavní je morál a snaha to těm zbývajícím nezkazit. Jakmile jeden vybouchne, čtveřice nemá šanci. Zkušenosti hrály roli víc než obvykle. Byla těžká podmínka, špatně se odráželo ze stopy po oblevě, musel jsem se klidnit, abych se dobře odrážel.“

Bauer se vrátil do hry a další závod Světového poháru plánuje za měsíc v Lahti.

„Po víkendu jsem zjistil, že žebra mě zásadním způsobem nebolí, nezhoršuje se to, ale celý výkon bolel. Asi budu rentiérem,“ žertuje Bauer. „Teď mám před sebou snahu z toho dna se dostat zpátky k výsluní. Dalším startem by mělo být Lahti a do té doby dva až tři dálkové běhy, spíš z tréninkového hlediska. Musím najezdit objemy, abych z toho mohl v Lahti čerpat, a snad přesvědčím, abych mohl pokračovat i na Tour Canada.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud