25. ledna 2016 • 21:43

Kámen, nůžky, papír o operaci. Sjezdaři berou drsné pády s humorem

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Stejná komprese, stejné zranění, stejný nemocniční pokoj a taky stejná sestřička... ale bavíme se dobře.“ Aksel Lund Svindal a Rakušan Georg Streitberger, kteří v sobotu havarovali při sjezdu v Kitzbühelu, poslali do světa fotku ze soukromé kliniky Hochrum nedaleko Innsbrucku, kde jim oběma operovali poničená kolena.



Zmíněnou sestřičkou je míněn další Rakušan Florian Scheiber, který si kolenní vazy zpřetrhal už ve čtvrtečním tréninku, a léčí se ve stejné nemocnici. „Přeju vám brzké uzdravení, ať jste rychle zpátky,“ vzkázal jim nečekaný vítěz Hahnenkammu Peter Fill z Itálie a přání přicházela celý víkend ze všech lyžařských světových stran.

Georg Streitberger, Florian Scheiber a Aksel Lund Svindal (zleva) v nemocnici v Hochrumu Georg Streitberger, Florian Scheiber a Aksel Lund Svindal (zleva) v nemocnici v HochrumuFoto Instagram

Ne každý to ovšem dokázal brát s takovým nadhledem jako lídr Světového poháru Svindal. Rakouská hvězda Anna Fenningerová, která sama od začátku sezony kvůli zranění kolena chybí, na Twitteru napsala: „Kitzbühel je to, co chceme vidět? Opravdu???“

When a bunch of downhill racers end up at the hospital at the same time. And you do paper, scissors, rock over who gets to do surgery first. :) Gotta keep the spirit high.

Zveřejnil(a) Aksel Lund Svindal dne 24. leden 2016

Zapochyboval také loňský vítěz sjezdu Kjetil Jansrud. „Jeden z nejtěžších Kitzbühelů, jaké jsem kdy jel, bohužel se spoustou pádů. Někdy se sám sebe ptám, jestli opravdu musíme hnát věci až za limit a stavět se na legendární sjezdovku Streif. Velká ztráta pro Norsko, Aksel si utrhl koleno. Ale jestli se někdo může po takovém zranění zvednout, je to právě on,“ napsal Svindalův krajan.

Otmar Striedinger upadl těsně před cílovou čárou, ale nic se mu nestalo, otevřel se mu airbag. „Připadal jsem si jako znakař v bazénu. Říkal jsem si, když je tady Schwarzenegger...“ vtipkoval sjezdař. „Rozhodně mu to pomohlo, Hannesovi pravděpodobně také. Pád to ztlumilo. Myslím, že jdeme správnou cestou,“ ocenil novinku šéf rakouských lyžařů Peter Schröcksnadel.

Členové lékařského týmu spěchají k Akselu Lundu Svindalovi po jeho ošklivém pádu při slavném sjezdu v Kitzbühelu
Členové lékařského týmu spěchají k  Akselu Lundu Svindalovi po jeho ošklivém pádu při slavném sjezdu v Kitzbühelu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud