12. února 2016 • 22:13

Čechům se na letech ve Vikersundu nedařilo, postoupil jen Kožíšek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinský skokan na lyžích Robert Kranjec se ve Vikersundu dočkal po třech letech vítězství ve Světovém poháru. V závodu v letech na lyžích v Norsku porazil domácího Kennetha Gangnese, třetí místo vybojoval japonský veterán Noriaki Kasai. Jediný český zástupce ve 2. kole Čestmír Kožíšek obsadil 27. místo.



Čtyřiatřicetiletý Kranjec se naposledy z individuálního vítězství radoval v roce 2013 právě ve Vikersundu, kde navíc v roce 2012 získal titul mistra světa. Dnes mu v polovině závodu patřilo po nejdelším skoku úvodního kola (236 metrů) druhé místo, ve finále ještě 3,5 metru přidal a Gangnese z nejvyššího stupínku sesadil. Lídr průběžného pořadí SP Peter Prevc skončil čtvrtý.

Kožíšek postoupil ve Vikersundu jako jediný z českého kvarteta a se skokem dlouhým 200,5 metru figuroval na 23. místě. Druhý pokus v hustém sněžení a náročných větrných podmínkách ale nezvládl a se 138 metry klesl na 27. příčku.

Jan Matura a Tomáš Vančura skončili těsně za finálovou třicítkou na 31. a 33. místě. Maturu dělily od postupu dva body, Vančura zaostal o více než osm bodů. Romanu Koudelkovi se stejně jako ve středu v Trondheimu nedařilo a v 1. kole skončil až na 46. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud