17. února 2016 • 15:08

Odklad! Bank kvůli bolavému kolenu návrat na svahy zatím nechystá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Ondřeje Banka na svahy se odkládá na neurčito. Český sjezdař vynechal kvůli zranění kotníku a kolena závody Světového poháru před měsícem v Kitzbühelu a chtěl se vrátit tento týden v Chamonix, ale zdravotní stav mu to neumožní. Trápí ho zejména bolavé koleno, v němž má podle posledního vyšetření otok.



Bank má potíže od loňského dramatického pádu na mistrovství světa v Beaver Creeku. Sice trénoval, byl i na sjezdovém soustředění v Chile, ale jeho forma na začátku sezony zejména kvůli kotníku a později i vinou kolena po pádu ve Wengenu nebyla ideální. Proto nešel do rizika, náročný sjezd v Kitzbühelu vynechal a dal si pauzu.

"Byl jsem ale na magnetické rezonanci u doktora Koláře a ten mi tam našel nějaký otok na kosti. Myslel jsem, že ta bolest je následek dlouhodobých potíží s meniskem, ale je to něco jiného. Možná to bylo z přetížení, nevím," řekl pětatřicetiletý lyžař.

Pátý muž z olympijského obřího slalomu v Soči má tři týdny na to, aby si dal koleno do pořádku a ještě se vrátil do této sezony Světového poháru. Lyžařům zbývají dva sjezdy - 12. března v Kvitfjellu a finále ve Svatém Mořici o týden později.

Bank v TAK URČITĚ: Jet Kitzbühel trochu zraněný není moc chytrý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud