19. února 2016 • 19:10

Koudelka byl devátý ve skocích v Lahti, vyhrál Hayböck

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Koudelka obsadil deváté místo v závodě Světového poháru ve skoku na lyžích v Lahti a ukončil sérii slabších výsledků z předchozích čtyř závodů. Po prvním kole byl šestý a s nevelkou ztrátou mohl pomýšlet i na nejlepší výsledek v sezoně, ale čtvrté místo z prosincového závodu v Lillehammeru nakonec nezopakoval.



Bodoval i 24. Jakub Janda, po prvním kole naopak skončil závod pro Jana Maturu (36.) a Lukáše Hlavu (38.). Zvítězil Michael Hayböck z Rakouska, po prvním kole vedoucí Peter Prevc ze Slovinska skončil až pátý, ale dál suverénně vede hodnocení SP.

Koudelka nejprve předvedl 123,5 metru, ve druhém kole dva a půl metru ubral. Do elitní desítky se vrátil poté, co z posledních čtyř startů třikrát nebodoval a nejlépe skončil dvacátý. Oproti prvnímu kolu si v pořadí pohoršil i Janda, který skočil 119 a 116,5 metru.

Hayböck už v prvním kole doletěl nejdál, ale v příznivějších podmínkách mu 128 metrů stačilo jen na průběžné čtvrté místo, zatímco Prevc po stejně dlouhém výkonu s náskokem vedl.

Rakušan si ale o druhý triumf v kariéře řekl ještě o metr delším výkonem dne ve druhém kole, zatímco Prevc i vinou dobrovolně zkráceného nájezdu zapsal jen 123 metrů. Hayböcka na stupně vítězů doprovodili Daniel Andre Tande z Norska a Němec Severin Freund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud