Romana Barboříková
21. února 2016 • 16:10

Ledecká nechápe, jak se jí to povedlo. A zná mě i Vonnová, žasla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapila. Nejen lyžařský svět, ale také sama sebe. Ester Ledecká ve čtyřech z prvních pěti lyžařských závodů Světového poháru ve svém životě bodovala. „Nechápu, jak se mi tohle povedlo,“ řekla po nedělním závodu pro iSport.cz. A nechápala ani to, že ji zná i americká superstar Lindsey Vonnová. Za tyto úspěchy se tradičně odměnila čokoládou a už se těšila, až se v pondělí zase postaví na snowboard.



Jaké máte pocity z prvních závodů Světového poháru na lyžích?
"Abych pravdu řekla, tak takové dost smíšené. Vůbec nevím, co jsem od toho měla očekávat a vůbec nechápu, jak se mi tohle povedlo. První svěťáky měly být hlavně o získání zkušeností, osahat si tu atmosféru a najednou mám skoro ze všech body, takže z toho mám obrovskou radost. Navíc se dost zvýšila moje popularita v Rakousku, Švýcarsku, Itálii. Dokonce jsem zjistila, že už o mě ví i samotná Lindsey Vonnová. Hned po super-G jsem dělala rozhovor s nějakýma zahraničníma novinama a ten pán chtěl, abych se vyfotila s Lindsey. Ona si vedle mě stoupla a říkala, že gratuluje za výsledky, že jako dobrý, a jestli prý dělám windsurfing. Já jí na to řekla, že nedělám závodně windsurfing, jenom alpský snowboarding. A ona: „No to já vím taky, ale slyšela jsem, že ještě děláš i windsurfing.“ Takže mě dost překvapilo, že ona tohle ví. To jsem vůbec nečekala. Řekla mi, že je to úžasný, že mi strašně fandí, že jsem dobrá a že jsem výjimečná sportovkyně. Myslela jsem si, že tyhle top závodnice ani neví, že dělám snowboard, ale je vidět, že to vědí všichni."

Takže humbuk okolo vaší osoby ani po prvních závodech v Garmisch Partenkirchenu neustal?
"Rozhodně ne. Přijde mi, že to sílí. V neděli mi psal můj rakouský kouč Richard (Pickl), že rakouská televize většinou po třicítce vypne přímý přenos a jdou tam rozhovory a teď na moji jízdu že ten live přenos vrátili a hned po mé jízdě to zase vrátili na rozhovory. Takže takové věci se tady dějí. Je to strašně srandovní a zvláštní."

Ester Ledecká po své jízdě v superobřím slalomu v Ga-Pa
Ester Ledecká po své jízdě v superobřím slalomu v Ga-Pa

Jaký máte teď program?
"V pondělí a v úterý trénink na snowboardu v Rakousku, pak přejíždíme do Prahy, odlétáme do Turecka do Kayseri, kde je v sobotu závod v paralelním obřím slalomu. Potom návrat do Česka, kde možná budu mít chvíli čas a vydáme se do Winterbergu, kde hezky uzavřeme snowboardovou sezonu. Doufám, že úspěšně."

V sobotu můžete získat malý křišťálový glóbus za obří paralelní slalom, a zároveň se přiblížit i velkému glóbu. Myslíte na to, nebo jste se teď soustředila jen na lyže?
"Teď jsem se určitě soustředila na lyže, ale tohle člověk z hlavy jen tak nedostane. Je to jeden z mých velkých cílů a udělám pro to maximum."

Chyběl vám snowboard už hodně?
"Chyběl mi. Musím přiznat, že teď jsem se poslední dny už těšila, že se svezu z kopce bokem a trošku jinak, protože já to prostě ráda střídám."

Celý rozhovor s Ester Ledeckou najdete v pondělním vydání deníku Sport!

Podívejte se na jízdu Ester Ledecké v pátečním sjezdu:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud