26. února 2016 • 13:59

Ledecká vzdala MS juniorů na lyžích, chce útočit na prkně

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sněhová obojživelnice Ester Ledecká si pro závěr sezony vybrala jednu ze svých vášní. Bude se soustředit na Světový pohár v alpském snowboardingu, v němž útočí na celkové vítězství. Na juniorský světový šampionát v lyžování do Soči tak vůbec nepoletí.



V tureckém Kayseri čeká Ledeckou v sobotu paralelní obří slalom v alpském snowboardingu, v němž zatím oba letošní závody vyhrála a může už získat malý globus za triumf v této disciplíně. Původně se měla přesunout rovnou do Soči na lyžařský juniorský šampionát, teď ale plány změnila.

„Je to pro mě vždy těžká volba, když musím vybírat mezi závody na prkně a na lyžích,“ vysvětluje Ledecká. „Do poslední chvíle se řešila varianta jak zvládnout snowboard, tak i lyžařské mistrovství světa juniorů, ale nedokázali jsme sehnat nějaké trochu příznivé letenky, abych na závody do Soči dorazila včas.“

Na šampionát v alpském lyžování tak pojedou čtyři Češi. V konečné nominaci národního týmu jsou Jan Zabystřan, Filip Forejtek, Veronika Čamková a Petra Kotrlová. Šampionát začíná v sobotu 27. února sjezdem a končí 5. března, kdy se rozdělí poslední sada medailí v obřím slalomu chlapců.

„Je škoda, že Ester na juniorské mistrovství světa nejede. Mám za to, že by v Soči mohla útočit na medaile,“ mrzí absence české zimní „obojživelnice“ na MSJ také předsedu Úseku alpských disciplín Aleše Krýzla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud