Martin Hašek
30. března 2016 • 18:58

Mercedes na sněhu: Fotbalista Švancara propadl lyžování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euforii z létání po lyžařských svazích si Petr Švancara nechal až po konci své fotbalové kariéry. Do nové vášně se vrhnul teprve koncem minulého roku, ale už jí zcela propadl. Na novinářském mistrovství republiky se dokonce jako host poměřil s reprezentanty. A vůbec mu nevadilo, že v červeném dresu Zbrojovky dojel mezi posledními.



Dorazil do cíle a kamarád Luděk Zelenka, bývalý parťák z fotbalových trávníků, ho hned špičkoval:

„Víš, že se jelo na čas?“

„Jel jsem pomalu? Já jsem docela zadýchanej…“ odtušil Švancara .

Populární Mercedes vloni potěšil celé Brno, když zorganizoval velkolepou rozlučku své kariéry v legendárním prostředí Za Lužánkami. Od začátku zimy si ale dělá soukromou radost na sjezdových lyžích, kterým se jako fotbalista vyhýbal.

„Fotbal tam hrál velkou roli. Nechtěl jsem riskovat, abych se zranil a do přípravy nastoupil zraněný. Kolena, kotníky, záda hodně trpí. Ale morální otcovství, abych se dětěm věnoval i na svahu, mě k lyžování teď donutilo,“ vysvětluje Švancara.

V prosinci proto pod dohledem přítelkyně stoupl na lyže a nová vášeň už ho nepustila.

„Strašně jsem si ten sport zamiloval,“ hlásí Švancara.

Do Harrachova přijel jako host novinářského mistrovství republiky ČEZ KSN Cup a na Čerťáku se proháněl v červeném dresu brněnské zbrojovky se svou devítkou a nápisem ŠVANCI na zádech.

„Chtěl jsem to odlehčit. Chtěl jsem, aby všichni poznali, odkud jsem, a z kterého klubu jsem, nejen podle řeči. Je to taková recese,“ hlásil Švancara. „Ještě jsem přemýšlel, že bych druhé kolo jel v dresu Komety, ale bohužel jsme vypadli jako první v extralize, tak jsem nechtěl být nikomu pro smích…“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud