13. října 2016 • 11:46

Šok v běžeckém lyžování. Mistryni světa Johaugové našli v krvi steroidy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norská hvězda běžeckého lyžování Therese Johaugová neprošla dopingovou kontrolou. Podle informací domácího svazu měla suverénka uplynulé sezony a sedminásobná mistryně světa při mimosoutěžním odběru 16. září pozitivní test na steroidy.



Vzorek odebraný při letní přípravě v Itálii obsahoval stopy clostebolu, který podle vyjádření svazu pocházel z krému. Přípravek Trofodermin na ošetření spálených rtů jí doporučil týmový lékař Fredrik Bendiksen, který ho na konci srpna během tréninkového kempu koupil v lékárně v Livignu a 4. září ho poskytl Johaugové.

Šéf norské běžecké reprezentace Torbjörn Skogstad označil situaci za velice vážnou a svolal mimořádnou schůzku úseku, na kterém by funkcionáři měli zvážit nutná opatření.

Osmadvacetiletá Johaugová opanovala v minulé sezoně celkové pořadí Světového poháru a vyhrála rovněž hodnocení vytrvaleckých tratí. Navíc triumfovala také na Tour de Ski. Vedle sedmi zlatých má ve sbírce z MS i jedno stříbro a tři bronzy, na olympijských hrách získala tři cenné kovy včetně zlata ze štafety z Vancouveru 2010.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud