26. října 2016 • 17:04

Další zlato pro Neumannovou? Žádám ceremoniál, vtipkuje lyžařka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Neumannová bude netrpělivě čekat, jestli se stane dvojnásobnou olympijskou vítězkou z Turína 2006. Sportovní arbitrážní soud CAS se začne tento týden zabývat případem estonské běžkyně na lyžích Kristiny Šmigunové-Vähiové, jež je podezřelá z dopingu. Neumannovou v Turíně porazila ve skiatlonu.



Je to deset let, co česká běžkyně na lyžích slavně vyhrála svůj poslední olympijský závod na 30 km volnou technikou, ale nyní by se mohla dočkat druhého turínského zlata. "Budu to sledovat. Když to není na stadionu, je jedno, jestli je to za rok nebo za deset let," prohlásila na dnešním plénu ČOV Neumannová. "Budu netrpělivě čekat, jak se to bude vyvíjet," uvedla.

Poprvé se o případu dozvěděla předloni při cestě na olympijské hry do Soči, kam jela jako spolukomentátorka České televize. "I jsem to trochu slavila v Soči. Ale najednou se nad tím zavřela voda a nic se nedělo. Pak se ke mně dostaly informace, že tomu brání právní aspekty. Teď to jde v Lausanne před soud. Zajímá mě to hodně," připustila Neumannová.

Informace má i od norských novinářů, kteří ji znají z doby aktivní kariéry. "Jsou v tomto hodně aktivní, takže mapovali celý proces, protože by měli další medaili pro Steiraovou. Takže mě kontaktovali," vysvětlila Neumannová. "Šmigunová už jeden dopingový problém měla v okolí Nagana. A ve chvíli, kdy má někdo druhý pozitivní vzorek, musel ztratit můj respekt," prohlásila.

S nadsázkou a z legrace řekla, že bude žádat opakování ceremoniálu. "Ale je předčasné o tom hovořit. Zlaté medaile se nedostávají každý den, ale nechme to na moment, kdy bude případ dořešen," nechtěla slavit předčasně lyžařka, která se o víkendu chystá na Šumavu a navštíví i svého bývalého kouče Stanislava Frühaufa. "Je fajn, když se společně máme na co těšit," dodala.

Spekuluje se, že pozitivní nález měl v Turíně i další Estonec Andrus Veerpalu. V tom případě by zlato z klasické patnáctky připadlo stříbrnému Lukáši Bauerovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud