26. listopadu 2016 • 13:03

Kráska Kmochová má prestižní cenu. V nové sezoně chce obhájit medaile

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slyšet o ni tolik není, ale ve svém oboru je špičkou. Expert na alpské disciplíny šestadvacetiletá Tereza Kmochová za sebou má vynikající sezonu, během které získala mnoho ocenění. Stala se Nejlepším hendikepovaným sportovcem ČR roku 2015, Nejlepší neslyšící sportovkyní světa za rok 2015 a čerstvě je také majitelkou prestižního titulu Deaf Sports Personality of the Year 2016. A její cíle do další sezony jsou znovu vysoké.



Poslední ocenění je pro neslyšící Kmochovou tím nejčerstvějším, vítězkou byla zvolena 12. listopadu v Londýně a základem pro něj byly výkony na Deaflympiádě 2015 v Rusku v Chanty - Mansijsku a Magnitogorsku. Tam získala krásných pět zlatých medailí.

Osobně si ale chválu na svá slova vyslechnout nemohla, je totiž v tréninkovém procesu. V tuto chvíli se Kmochová nachází v USA, kde trénuje s českou olympioničkou Kateřinou Pauláthovou.

Od května, kdy začala s přípravou v rakouském Kaunertalu, už si mimo jiné zatrénovala v Krásné Lípě, na ledovci v Les Deux Alpes ve Francii, v luxusním švýcarském Saas Fee i s italským ženským národním týmem na Hintertuxu.

„A pak jsme si díky dobrým podmínkám a spolupráci s německým týmem žen pro Evropský pohár zajezdili nespočet jízd v docela těžkém Super G,“ sdělila Kmochová, která se cítí před sezonou dobře připravená.

Jaké jsou cíle pro další závodní rok? Nejprve kvalitně reprezentovat české barvy na Zimní univerziádě v Kazachstánu a také obhájit v březnu medaile na MS neslyšících lyžarů v Rakousku.

A šance jsou velké.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud