17. listopadu 2015 • 13:18

Skvěle rozjetá Sáblíková letí do Salt Lake City. Pro světový rekord?

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V parádní formě rozjela novou rychlobruslařskou sezonu ledová královna Martina Sáblíková. To tam je tápání z úvodu minulého ročníku Světového poháru, v němž se krátce po skončení cyklistické sezony hledala. Letos ji léto na kole vyneslo do výborné formy. Sáblíková si o víkendu v Calgary zlepšila dva osobní rekordy a plná optimismu se přesouvá do Salt Lake City, kde ji v pátek čeká její nejlepší trať pět kilometrů.



Vítězství na tříkilometrové trati, třetí místo na patnáctistovce a dva osobní rekordy, taková je bilance Martiny Sáblíkové z úvodního závodu Světového poháru v Calgary.

„Byl to super víkend. Celkově jsem opravdu hodně spokojená,“ hodnotila svoje vystoupení pro oficiální webové stránky.

Kanadskou misi dovršila ještě čtvrtým místem v závodě s hromadným startem a devátým místem v týmové štafetě. Tam jsou jejími partnerkami Nikola Zdráhalová a Natálie Kerschbaummayr.

„Vidím, že forma z minulé sezony nikam neutekla. Taky mám velkou radost, že si i holky z týmu jezdí osobáky. Niki navíc skončila šestá v hromaďáku, což je super výsledek. Že se pořád zlepšují, bylo vidět na tom týmovém sprintu. Oproti minulému roku, kdy jsme ho jeli na prvním svěťáku v Japonsku, to teď bylo nebe a dudy. Když se ještě zlepšíme, můžeme i v týmovém sprintu pomýšlet na kvalifikaci na olympiádu,“ upozornila Sáblíková.

Dráha pro rekord jako stvořená

Nové osobní rekordy
Martiny Sáblíkové

1000 metrů 1:15,86
1500 metrů 1:54,18

Už do Calgary odjížděla s ambicí na vytvoření nového světového rekordu, který však na „trojce“ nevyšel o čtyři vteřiny. Česká olympijská vítězka upozorňovala na vysokou teplotu v hale a nepříliš rychlý led. Na další pokus však nemusí čekat moc dlouho.

Už dnes se přesouvá do Salt Lake City na dráhu pro boření světových časů jako stvořenou. Právě tam Sáblíková vytvořila světový rekord na pětikilometrové trati v hodnotě 6:42,66. Tuhle metu bude mít v noci z pátku na sobotu českého času na mušce.

Přes rychlé časy v úvodu sezony cítí, že je stále co vylepšovat. Rezervy měla třeba v závodě na 1500 metrů.

„Měla jsem problémy při střídačce. Vyjely jsme tam se soupeřkou prakticky stejně a radši jsem ji pustila. Podle mě jsem tam ztratila tři až pět desetin, takže jsem klidně mohla jet třeba 1:53,7. Takže jsem v cíli byla spíš naštvaná, že jsem přišla o šanci jet poprvé pod 1:54. Ale nakonec je i tenhle čas dobrý a jsem strašně ráda za bednu,“ uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud