3. prosince 2011 • 14:14

Rieschová vs. Vonnová: Lyžařské hvězdy zakopaly válečnou sekeru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdy světového lyžování Lindsey Vonnová a Maria Höflová-Rieschová jsou znovu kamarádky. V dějišti Světového poháru v Lake Louise se obě soupeřky dohodly na smíru a na důkaz toho vyvěsily na své facebookové stránky společný snímek, na kterém se obě spokojeně usmívají. Cestu k sobě olympijské vítězky a někdejší blízké přítelkyně našly v týdnu poté, co Vonnová oznámila, že se bude rozvádět.



Odcizovat se začaly v minulé dramatické sezoně, na jejímž konci Rieschová zvítězila v celkovém hodnocení SP o pouhé tři body před Vonnovou a ukončila její tříletou nadvládu.

Američanka jí pak při slavnostním vyhlášení vítězů údajně odmítla podat ruku. Podle všeho neunesla skutečnost, že ji zrušení obřího slalomu ve finále v Lenzerheide připravilo o poslední možnost Rieschovou předehnat.

"Jsem ráda, že jsme přece jen po vzájemném rozhovoru mohly náš spor ukončit. Všechno jsme si vyjasnily a těšíme se na závody," napsala Höflová-Rieschová v popisce snímku.

Je pravděpodobné, že k obnovení jejich přátelství přispěla krize Vonnové v osobním životě. "Překvapilo mě, že to přišlo tak najednou, určitě to pro ni není jednoduché. Nicméně jsem zažila v posledních letech i situace, ve kterých si toho Lindsey nechala hodně líbit," konstatovala Höflová-Rieschová, jež sama prožívá šťastné manželství s Marcusem Höflem. Vonnová na její dubnovou svatbu kvůli vzájemné nevraživosti nedorazila.

"Nemyslím si ale, že by ji to (rozchod s manželem) nějak lyžařsky poznamenalo. Možná jezdí ještě uvolněněji a klidněji," řekla Němka o soupeřce, jež její slova potvrdila v pátečním sjezdu, který v Lake Louise vyhrála s drtivým náskokem téměř dvou sekund.

Americká lyžařka vyměnila kombinézu za padnoucí šaty
Americká lyžařka vyměnila kombinézu za padnoucí šaty

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud