16. ledna 2015 • 13:23

Konec nadějí na zlato! Samková na MS upadla a skončila šestá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková skončila na mistrovství světa šestá a očekávanou medaili nezískala. Možnost bojovat o stupně vítězů ztratila po pádu bez cizího zavinění v semifinále. Zlatou medaili získala už počtvrté Lindsey Jacobellisová z USA. Mužům v Kreischbergu kraloval italský snowboardista Luca Matteotti..



Zlatá medailistka ze Soči Samková vyhrála čtvrteční kvalifikaci a i čtvrtfinále zvládla jistě a bez problémů. S tradičně namalovaným knírkem jela chvilku za Italkou Moioliovou, ale brzy ji předjela a pohlídala si postup.

Trojnásobná juniorská mistryně světa dobře odstartovala také do semifinále. Jela vedle Bulharky Žekovové a pak za ní. Z třetího místa na Samkovou dotírala Francouzka Bankesová, a když už se zdálo, že si druhé místo pohlídá, tak v rizikové předposlední zatáčce chybovala.

Spadla, sice se hned rozjela, jenomže neměla rychlost a pohodlně se před ni na druhé postupové místo dostala Moioliová.

Klíčový moment. Samková v rizikové předposlední zatáčce semifinále spadla a přišla o postupové umístění.
Klíčový moment. Samková v rizikové předposlední zatáčce semifinále spadla a přišla o postupové umístění.

"Byla to jen moje chyba. Jak jsem jela druhá, tak jsem začal koukat po soupeřkách a přestala jsem se soustředit na sebe, takže jsem zatočila na bouli a byl to podepsaný ortel," prohlásila Samková. "Když si člověk za to může sám, tak je ještě víc naštvanej, než když ho někdo sundá," uvedla.

V malém finále měla Samková nejhorší start, ale postupně se propracovala na druhé místo. V závěru ještě dotahovala Kanaďanku Maltaisovou, ale cílem projela těsně za ní, což znamenalo celkově šesté místo. Nejlepším výsledkem Samkové na seniorském šampionátu tak zůstává o místo lepší příčka z La Moliny před čtyřmi lety.

Jacobellisová se stala světovou šampionkou poprvé před devíti lety ve Whistleru, pak o dva roky poději v Arose a předloni také v La Molině.

Snowboarding - snowboardcross:

Muži: 1. Matteotti (It.), 2. Hill (Kan.), 3. Baumgartner, 4. Holland (oba USA), 5. Hämmerle (Rak.), 6. Pullin (Austr.), 7. Herrero (Šp.), 8. Marin Tarroch (Andorra).

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Moenneová Loccozová (Fr.), 3. Moioliová (It.), 4. Žekovová (Bulh.), 5. Maltaisová (Kan.), 6. Samková (ČR), 7. Brockhoffová (Austr.), 8. Bankesová (Fr.)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud