26. května 2015 • 17:13

Kdepak snowboard. Samková řádila na longboardu a vyhrála Feel The Wheel

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je ji těžké stíhat na sněhu, to už všichni poznali na OH v Soči. V nové roli, ale s podobnou rychlostí se však blýskla Eva Samková, která na bikrosové trati a s longboardem pod nohama vyhrála mezi ženami víkendový Red Bull Feel The Wheel v Benátkách nad Jizerou. Podívejte se, jak se jí to podařilo.



Bikrosová trať, více jak čtyřicet překážek a nepříjemné ostré lokty soupeřek…pro snowboardcrossařku Evu Samkovou žádný problém. Za sněhu i bez něj.

Zlatá medailistka z OH v Soči totiž ukázala, že umí mimo snowboardu i na longboardu. O víkendu dokonce ovládla takřka před tisícovkou fanoušků v Benátkách nad Jizerou ženskou kategorii závodu Red Bull Feel The Wheel.

"Když jsme přijela, neuměla jsem si představit, že by se mi mohlo vůbec dařit. Není to můj sport, ale každou jízdu jsem získávala na sebedůvěře a začala se zlepšovat," vyprávěla Samková.

A že to nebyla žádná sranda. Oproti snowboardcrossu, kde se utkává v každém kole se třemi soupeřkami, jich tady totiž bylo hned pět.

Není proto divu, že během druhého ročníku populární show nechyběla ani řada drsných pádů a nutných ošetření. Celkem se soutěže účastnilo skoro dvě stě závodníků.

"Já se však příští rok pokusím tenhle titul obhájit," slíbila Samková.

Mezi muži pak vyhrál Nicola Nührig.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud