25. listopadu 2015 • 09:14

Samkové začala nová sezona, slaví pozvánku na X-Games

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská šampionka ve snowboardcrossu Eva Samková jde na to. Dnes jí na Pitztalu začíná sezona závodem Evropského poháru a navíc slaví pozvánku na prestižní X-Games, které pro ni budou vrcholem letošní sezony.



„Juchuuuuu tak a jede se do Aspenu na X Games 2016!!!“ ohlásila Samková na facebooku.

V sezoně bez světového šampionátu či mistrovství světa bude prestižní festival extrémních sportů v Coloradu pro Samkovou jasným vrcholem sezony.

Eva Samková se připravuje na novou sezonu Eva Samková se připravuje na novou sezonuFoto evasamkova.cz

„To je svátek extrémních sportů, je to tam úžasné, skvělá trať, v tom je ten závod úplně jiný. Tam je cíl asi být první, druhá už jsem byla, tak to jinak asi nejde,“ hlásí Samková, která byla na X-Games druhá před dvěma lety. Vloni tam vyhrála kvalifikaci, ale v závodě upadla.

Sezona ale pro olympijskou šampionku začíná už dnes závodem Evropského poháru na rakouském ledovci Pitztal. V posledních dnech se připravovala v nedalekém Söldenu, kam vyrazila poté, co musela kvůli nedostatku sněhu zrušit soustředění ve Finsku.

„Jsem docela spokojená s tím, jak jsem jezdila. Taková normálka. Ani ne úplně špatný, ani ne úplně skvělý,“ líčí Samková, která už se těší na první závody, které ji na Pitztalu čekají dnes a zítra.

Nová sezona začala i snowboardistce Evě Samkové Nová sezona začala i snowboardistce Evě SamkovéFoto evasamkova.cz

„Evropský pohár, to už je zkouška, abych se trochu zajela, vyzkoušela si, jaké to je jezdit s víc lidmi, a jezdila celou trať,“ uvedla Samková. „Doufejme, že pak se uskuteční svěťák v Montafonu a hned potom v Cortině. Je to takové finišování. Snažíme se dolaďovat techniku, snad to bude dobré.
Těším se, cítím se dobře, myslím, že nebude problém.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud