22. ledna 2016 • 08:44

Samková se po měsíci vrací, čekají ji další závody Světového poháru

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská šampionka ve snowboardkrosu Eva Samková je znovu ve hře. Měsíční pauzu v programu Světového poháru využila, aby se dala dohromady po zranění a nemoci a v pátek odpoledne ji čeká kvalifikace pro dva víkendové závody v německém Feldbergu.



Před úvodním závodem v rakouském Montafonu prodělala angínu, v závodě si pak hned na startu vyhodila rameno a následně znovu dlouho marodila. „Antibiotika jsem měla do třetího, čtvrtého ledna, začala jsem trénovat druhý týden v lednu. Není to ideální stav, musím s tím nějak pracovat,“ líčí Samková s tím, že do závodu jde už fit. „Jsem v pohodě, zranění nebylo nějaké extra, jsem zvyklá, že mi vypadávají ramena. Je to dobrý. Cítím se dobře.“

Samková si dala pro tuhle zimu za cíl útočit na celkové vítězství ve Světovém poháru a po prvním závodě musí dohánět ztrátu. „Chci vyhrát každý závod. Nerozlišuju, co je důležité, a coo není. Chci zajet co nejlepší výsledek na každém závodě,“ plánuje Samková.

Na trati ve Feldbergu se jí líbí, ačkoliv organizátoři kvůli nedostatku sněhu dali dohromady jen devítisetmetrovou trať. „Trať je jednoduchá, krátká proto, že nemají moc sněhu. Ale lepší než žádná. Pro mě je to po té nemoci i dobré,“ říká Samková.

Na startu bude mít Samková všechny hlavní soupeřky včetně Američanky Lindsey Jacobellisové nebo Francouzky Nelly Moenneové Loccozové, vítězky z Montafonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud