30. ledna 2016 • 13:05

Skvělá snowboardistka Samková! Na X-Games vyhrála kvalifikaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká olympijská vítězka si vede výtečně! Eva Samková vyhrála kvalifikaci snowboardcrossu na X-Games, extrémních hrách v akrobatickém lyžování a snowboardingu, které se od čtvrtka do neděle konají v americkém Aspenu. Finále je na programu v neděli od 20:00 SEČ.



Olympijská vítězka, která se minulý víkend v závodu Světového poháru ve Feldbergu dostala od OH v Soči poprvé na nejvyšší stupínek, vyhrála na X-Games kvalifikaci i loni, ale potom po pádu skončila ve finále šestá.

"Jízda byla taková střední, ale vyhrála jsem, takže super," uvedla na facebooku Samková. "Dala jsem jen dvě jízdy, takže bych si teď spíš trochu zajezdila, než abych končila," pousmála se. Její výkon prý nebyl ideální. "Ale začínám se do toho dostávat, první den byl strašný. Zítra je ještě jeden trénink," plánovala.

Sledujte jedině na programu O2 SportFoto O2 Sport

Ani její kouč Marek Jelínek nebyl přes první místo v kvalifikaci úplně spokojený. "Udělala tam moc hezký věci, ale některé hodně, hodně špatný. Pro mě to nebylo ideální," hodnotil trenér. "Takže na tom musí zítra při tréninku ještě zapracovat, protože s chybama by mohl být problém vyhrát," mínil.

Snowboardcross nikdy na X-Games žádná Evropanka nevyhrála a Samková má šanci stát se první českou vítězkou prestižních her v historii. Dosud byla nejlépe před dvěma lety druhá.

Program v Aspenu se rozjíždí z noci ze čtvrtka na pátek a všechny přímé přenosy můžete sledovat na programu O2 Sport >>

Česká hvězda Eva Samková závodí v neděli od 20 hodin českého času a přímý přenos můžete sledovat i ve streamu na www.isport.cz!

Dotazník Evy Samkové před X Games
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud