11. března 2015 • 12:16

Mají fešácký kriminál? Pistorius a Krejčíř spolu hrají fotbal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netrvalo to dlouho a ze dvou prominentních vězňů už jsou kamarádi. Handicapovaný atlet Oscar Pistorius odsouzený na pět let za zabití svojí přítelkyně si na dvoru věznice v Pretorii dopřává fotbalové rozptýlení s Radovanem Krejčířem.



Jak ukazuje video zveřejněné jihoafrickým listem Daily Sun, kontroverzní český podnikatel, který sedí ve vazbě mimo jiné kvůli obžalobě z účasti na dvou vraždách a padlá sportovní celebrita zřejmě nemají tak přísný režim.

I na nejstřeženějším místě v Jihoafrické republice není nouze o zábavu. Pistorius a Krejčíř si dopřávají na dvorku vězení v Pretorii obehnaném zdí penaltový rozstřel, ve kterém je úspěšnější někdejší paralympijský vítěz.

Proč toto video natočené mobilním telefonem vzniklo? Ostatní vězni jsou podle zdrojů Daily Sun rozladění z toho, že se dvěma nejznámějším vězňům dostává lepšího zacházení, než ostatním.

Už dříve se objevily informace, že oba mají možnost používat kolo a běžecký pás, aby se udržovali v kondici. Dostávají prý také zvláštní stravu. Pistorius údajně snídá čaj s mlékem a k dispozici je mu i hroznové víno či ananas.

Mnohem benevolentnější je vedení věznice také ohledně návštěv. Krejčíř a Pistorius je mají povolené údajně každý víkend a je během nich povolen navzdory předpisům i fyzický kontakt jako objetí či polibek.

„Nerozumím, proč zákony této země fungují pro každého jinak,“ dodává zdroj listu. Mluvčí jihoafrické vězeňské služby reagoval, že všichni vězni mají právo cvičit hodinu denně. Protože Krejčíř nebyl odsouzen, může nosit civilní, ne vězeňské šaty.

Zveřejněné video zachycuje, jak spolu Radovan Krejčíř (u míče) a Oscar Pistorius hrají ve vězení fotbal.
Zveřejněné video zachycuje, jak spolu Radovan Krejčíř (u míče) a Oscar Pistorius hrají ve vězení fotbal.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud