5. července 2015 • 21:04

Martin Šonka znovu doletěl na stupně vítězů, v Budapešti byl třetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Po květnovém životním druhém místě v Chorvatsku se akrobatický pilot Martin Šonka znovu dostal v seriálu Red Bull Air Race na stupně vítězů. V Budapešti byl třetí a v průběžném pořadí seriálu se posunul na čtvrté místo.



Celý závodní víkend provázely teploty vysoko přes 30 stupňů Celsia. "Byly to opravdu těžké podmínky. Motory se v tom horku přehřívaly, ztrácely výkon. Třetí místo je nádherné, navíc jsme udělali radost českým fanouškům, kterých nás sem přijelo podpořit strašně moc," uvedl český pilot v tiskové zprávě.

Mezi nejlepší trojici se sedmatřicetiletý Šonka prosadil potřetí v kariéře. V maďarské metropoli zvítězil Rakušan Hannes Arch před Paulem Bonhommem z Británie, celkové pořadí je opačné. Druhý Arch má 29 bodů stejně jako třetí Australan Matt Hall, Šonka ve čtyřech letošních závodech nasbíral 16 bodů.

Právě Halla vyřadil Šonka v boji o finálovou čtyřku. "On tady létal skvěle, jednoznačně ze všech nejrychleji. O to cennější je to pro nás skalp. V souboji s ním jsme předvedli asi nejlepší výkon za celý závodní víkend," řekl Šonka.

Piloti mají před sebou ještě čtyři závody, další bude 15. a 16. srpna na slavném britském dostihovém závodišti v Ascotu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud